Opel Astra: Cabrio kap storing

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Ik zal vanaf het begin beginnen. Gister was ik mijn cabriodak aan het sluiten. Nadat ik telaat zag dat er een takje tussen het dak en de voorraamstijl zat stopte hij met de kap dichtdoen. en maakte hij een bleep geluid.

Vervolgens heb ik hem handmatig dicht gemaakt.

Vandaag heb ik hem handmatig geopend en daarna gekeken of hij weer sloot. Geen resultaat alleen maar bleep geluiden. Ook als ik de handrem erop heb staan en ik de auto van het slot afhaal begint hij al met bleepen en stopt hij naar een aantal bleepjes. ook als ik de handrem eraf haal bliept hij en als ik op de knop kap open of sluit druk piept hij en heeft hij af en toe een heel klein tikje.

Ook heb ik alle zekeringen nagekeken onder het stuur.

Als ik de auto op contact zet en de 25a zekering eruit haal die achter in de kofferbak bij het pompmeganisme zit en hem er daarna weer in stop begint hij weer te bleepen

Ik heb de accupool al van de accu gehaald voor 15 minuten en echt alles geprobeerd in verschillende dak standen.

Wie kan mij hierbij helpen.

groet

RrRrik

Geplaatst door RrRrik , lid sinds 15 jaar geleden

7 Reacties

kleijn, 11 jaar geleden

even langs de dealer om hem te laten resetten
mvg willem2

RrRrik, 11 jaar geleden

Kan ik dit alleen bij de dealer doen? of is dit ook zelf op te lossin? de Dealer vraagd namelijk 40 euro voor de reset. gister langs een normale garage gewest maar die kon deze storing niet resetten met de snooper.

groet

kleijn, 11 jaar geleden

ja daar moet je voor naar de dealer
mvg willem2

RrRrik, 11 jaar geleden

Vandaag naar de dealer in dronten geweest. maar helaas. na alles gereset te hebben kwamen er direct weer 7 storingen naar boven. Ook nadat ik het dak had opengeklapt kwamen de piepjes en storingen weer naar boven. En om mijn geluk kompleet te maken.. een takje tussen mijn slot van de kofferbak zorgt ervoor dat die ook niet meer open gaat.

Ik ga proberen om het takje vanaf mijn skiluik weg te halen, is er ook nog een andere oplossing om de kofferbak meganisch open te maken?

stefan84, 11 jaar geleden

Dan moet het wel een dikke tak zijn wil je de koffer niet meer open krijgen..

RrRrik, 11 jaar geleden

[quote=stefan84]Dan moet het wel een dikke tak zijn wil je de koffer niet meer open krijgen..[/quote]
Klein takje precies bij het slot...

vercammen PRO, 4 maanden geleden

om koffer te openen ! skiluik openen, afdekklep ( zwarte rechthoekige klep ) binnenzijde koffer verwijderen (is niet geschroefd ) met lang hulpmiddel en dan met tand van koevoet aan de kabel trekken die over het motortje zit voor het bedienen van de koffer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.