Opel Calibra: calibra op 'hol'

Bouwjaar: 1994

mijn Calibra 2.0 16V DOHC C20XE begint soms te galopperen met ingetrapte koppeling, en sinds kort blijft het gas soms ook hangen tussen de 1500-2000 toeren bij het uitvieren. als ik dan afrem op de motor en dan ontkoppel slaat de motor bijna af. iemand ideeen wat dit kan zijn? vr.gr. Frank

ThaFrank

Geplaatst door ThaFrank (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

99% zeker dat hij valse lucht pakt ergens

controleer om te beginnnen alle vacum slangetjes maar is goed of ze neit gescheurt zijn en of los.

gr tijne

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Stationair stappenmotor vuil of defect.

Gasklep vervuild.

Willem

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

denk inderdaad de lfr...overigens zit deze onder het inlaatspruitstuk gemonteerd vlak bij de startmotor...dus je moet er vanaf onderen bij....ook wil de lamda sensor wel eens dit soort problemen veroorzaken

ThaFrank (0), 18 jaar geleden

heb het gasklephuis en de stappenmotor net gereinigd, en hij loopt weer als een paard! behoorlijk wat aanslag op de voorste (kleine) gasklep, maar zo goed mogelijk schoongemaakt, beetje priegelwerk. bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.