Opel Calibra: calibra start niet meer en er komen klappen uit de uitlaat

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: c20ne

calibra c20ne ik reed op de snelweg 130 en ineens zag ik een vlam uit mij uitlaat komen en toen ging ie slecht lopen daarna viel ie uit na even starten komen er flinke knallen uit de uitlaat en daarbij ook een vlam (is holle uitlaat dus gelukkig kan mijn kat nie kapot gaan want die heeft ie niet) maar zou het een nokkenassensor kunnen zijn want ik heb al een tijd dat als ik m start met koude motor loopt ie de eerste minuut heel haperend en moet ik zachjes beetj gas geven anders valt ie uit na een minuut loopt ie weer normaal maar mis soms vermogen en soms gaat het storings lampje even aan en dan weer uit en nu ging ie aan en niet meer uit dus hij ging hard stottere volges mij op 2 cilinders
alleen geen lekkages geen scheuren in spruitstukken alles was nog goed de motor klonk als j m probeerde t starten ook nog normaal geen rare bij geluiden niks alleen probeerde ie aan te slaan maar dan valt ie weer weg en soms een knal plus vlam uit de uitlaat iemand ideen ik weet da t iets met het ontstekinstijdstip t maken heb maar distrubutie zit er nog gewoon goed op dus ik vermoed sensor

nitrousfeaknl

Geplaatst door nitrousfeaknl (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Hoog op de lijst staat bij die motor de verdeelkap en rotor . Katalysator zou de auto wel moeten hebben en een lambda-sonde. Verder is de b.d.p.sensor voor bij de pouley verdacht. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.