Opel Astra: centrale deurvergrendeling problemen!

Bouwjaar: 1992

Heyy ik heb sinds 2 weken een opel astra gsi uit 1992, en de c.v. reageert niet op de afstandsbediening, maar de c.v. doet het wel als ik de deurknop bestuurderskant handmatig indruk.

- ik hoef als het goed is niet te kijken bij de ''kiekert'' die in de hoek zit van de voetruimte van de passagierskant ( want vergrendeling doet het wel)

- zekeringen zijn oke

- ik heb het aansturingskastje van de cv afstandbedieningen gevonden bij de voetruimte bestuurderskant, maar kan hier niks raars aan zien.. zekering is goed en geen losse draden daar.

wie heeft de oplossing???

ik haal morgenavond de kappen weg in het interieur, zodat de bedrading bloot ligt, en laat het woensdag nakijken bij een bedrijfje. maar dit zal erg duur gaan worden, alleen al gezien het uurtarief. dus wie tips heeft, zeg maar!

alvast bedankt

roygsi

Geplaatst door roygsi , lid sinds 16 jaar geleden

6 Reacties

rottierood10479, 16 jaar geleden

de batterijen van de afstandsbediending een beetje zwak?Heb je die al vervangen?
gr Marcel.

Martijn7427, 16 jaar geleden

IS hij wel goed afgestemd op de ontvanger? Meestal staat er in je instructieboekje hoe je hem opnieuw moet 'inregelen' als de ontvanger de afstandsbediening niet meer 'herkent'.

Martijn

roygsi, 16 jaar geleden

heb net alles losgehaald en bekeken, maar de zwarte draad van de ontvanger is gewoon doorgeknipt.. en ik zag niet meteen waar de rest van de draad lag. maar er zal dus niks van kloppen en de vorige eigenaar heeft er mee lopen kloten.
ik heb de draad tegen massa gehouden maar niks werkte.

- plan blijft: morgen ff langs een zaak om snel na te kijken of ze het simpel kunnen maken, of dat het vervangen moet worden ( 200,-)
en anders ff langs de sloop, andere deurgreep halen met slot en sleuteltje. ff vervangen en ik ben klaar voor 20,- ) en alles kan weer fatsoenlijk op slot.

morgenavond typ ik wel hoe het is verlopen!

Willem12089 PRO, 16 jaar geleden

p.s. De astra uit 1992 is nog niet voorien van origineel AB, het gaat hier dus om een later in gebouwde AB systeem.

Dit is alleen ter informatie!!

Willem

roygsi, 16 jaar geleden

ff updaten
c.v. doet het weer op de afstandbediening, er zat nog ergens onder de motorkap een kapotte zekering verstopt..

nog bedankt voor de reacties!

roygsi, 16 jaar geleden

maar het volgende probleem is er alweer: ik had van 1 afstandbediening de batterij vervangen en die doet het nu dus niet meer. moet em opnieuw inlezen maar ik heb geen idee hoe dat moet. het kastje is als het goed is van telekey.

wat zijn meestal de manieren om een afstandbediening opnieuw in te lezen na batterij te hebben vervangen ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.