Opel Astra: Claxon aanzetten als alarm..?!

Bouwjaar: 1996

Hallo allemaal,

Naast de reden van mijn motorstoringslampje (zie andere bericht: 1e v. 7-2) vraag ik mij nog iets af: hoe zet ik mijn claxon aan als alarm? Een van de twee vorige eigenaars heeft hem uitgeschakeld en het is waarschijnlijk niet meer dan een losgetrokken plug; alleen, waar zit die dan? Weet iemand dat?
Ik heb hem weleens zien knipperen toen ik het alarm aan had staan terwijl ik ging starten, dus het alarm werkt dus wel, maar als mijn claxon het niet doet, dan heb ik er ook niet zo veel aan...!

Groetjes,

Maarten

Geplaatst door

maarten6774 (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Maarten,
als het een origineel alarm betreft , zit de claxon links onder de motorkap en daar in de buurt zit ook de motorkapschakelaar.

mvg,
Hans.

Hans4040 1015
badge vip badge

18 jaar

Hoi Hans,

Leuk weer eens van je te horen! Wat bedoel je precies met motorkapschakelaar? Ik snap dat ook de motorkap het alarm kan doen afgaan, maar wat heeft dat precies met het aanzetten van de claxon als alarm te maken?
Het is trouwens een origineel alarm.

Groetjes,

Maarten

maarten6774 0

18 jaar

Hoi Maarten,
de motorkapschakelaar bediend inderdaat ook het alarm,ik bedoel alleen maar dat deze ook in de auto zit als het een origineel alarm is.
misschien is van de claxon alleen maar de stekker los?
de claxon zit links , in de buurt van de linker voorpoot.

mvg,
Hans.

Hans4040 1015
badge vip badge

18 jaar

Hans, je bedoelt een andere kabel dan die voor het normale gebruik van de claxon? Zit die aansluiting/stekker dan in de buurt van de claxon? En niet in het dashboard verstopt?

Groetjes,

Maarten

maarten6774 0

18 jaar

Maarten,
de claxon van de anti diefstal unit is helemaal apart van de normale claxon.
De anti diefstal unit heeft een eigen claxon.
die claxon zit links , in de buurt van de linker voorpoot.

mvg,
Hans.

Hans4040 1015
badge vip badge

18 jaar

Tjee, dat had ik eigenlijk niet verwacht, maar ja, een sirene is ook geen toeter! Bedankt Hans! Nu moet het niet zo moeilijk meer zijn. In het Spijkerkwartier (Arnhem) wil ik hem liever laten loeien; er is wel drie keer in onze Kadett ingebroken, dat wil ik met deze Astra niet wéér laten gebeuren!

Groetjes,

Maarten

maarten6774 0

18 jaar

Hans, ik heb 't even gecheckd, maar ik zie maar 1 claxon en ik zie wel een niet aangesloten stekkertje hangen in de hoek van de koplamp. Zit zo'n extra alarmclaxon normaal vlakbij de oorspronkelijke?

Groetjes,

Maarten

maarten6774 0

18 jaar

Alarm claxon xit op het schutbord voor zover ik ze heb gezien bij de astra.

Stekkertje bij de koplamp zal voor de hoogte regeling zijn

Willem


Willem

Willem12089 0
badge

18 jaar

Hallo Willem,

Bedankt, ik zal even zoeken. Welke hoogteregeling bedoel je? Is er iets dat ik nog niet ken van de Astra?

Groetjes,

Maarten

maarten6774 0

18 jaar

Sorrie Willem, ik realiseer me opeens dat er een uitvoering is met op afstand bestuurbare koplampen i.v.m. belasting geloof ik. Ik was het even vergeten.

Bedankt en groetjes,

Maarten

maarten6774 0

18 jaar

Excuseer me Willem, maar het schutbord, is dat wat tussen de motor en het dashboard zit, maar dan wel aan de motorkant? Ik zie geen claxon/sirene, wel in het midden (net onder de rand)twee niet aangesloten stkkertjes met ieder twee draden.
Is 1 daarvan misschien bedoeld voor een alarmclaxon? Ik denk dat ik gewoon probeer de auto te starten met het alarm aangeschakeld en dan gaat er, als de richtingaanwijzers knipperen, misschien 12V staan op een van die stekkers.
Wat denk jij Willem?

Groetjes,

Maarten

maarten6774 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.