Opel Vectra: CO meting te hoog

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo mede lotgenoten,

Na vele maanden dat mijn auto niet door de APK is gekomen en ik deze dus op stal heb gezet, is het nu tijd geworden om weer eens verder te gaan zoeken naar de oplossing van mijn CO probleem.
Ik heb een te hoge CO waarde en ik kreeg klakkeloos het advies: andere katalysator in laten bouwen.....
Eeerst heb ik een andere lambadasonde geplaatst, want die er in zat was echt helemaal kapot, dus kon het CO gehalte ook nooit goed zijn.
Nu blijkt dat de CO nog steeds te hoog is, kan ik de katalysator en het hele systeem reinigen met een speciale vloeistof die ik bij de benzine moet gooien?? hebben jullie er ervaring mee?

Ik kan de computer nog laten uitlezen, maar misschien helpt het om eerst het systeem te reinigen en een tijdje te rijden???
Hopelijk is er iemand die mij hier iets over kan mededelen.

Mocht dat niet helpen, waar kan ik dan nog eventueel naar kijken???
Alles is goedgekeurd, maar alleen dit euvel is nog het probleem om door de keuring te komen...
Wie kan mij advies geven??

Christo

Christo1704

Geplaatst door Christo1704 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Reinigen van de kat kan niet. Vervangen is enige optie als deze kapot is.

Gr.

Christo1704 (0), 17 jaar geleden

Hoe weet ik dat mijn katalysator echt werkelijk kapot is??? ik wil eerst alle andere dingen uitsluiten, dus wie kan mij vertellen wat ik allemaal het beste eerst kan controleren, voordat ik een andere katalysator koop !!!????
Straks koop ik een nieuwe kat. en is dat het probleem niet eens!!!

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Weet je zeker dat de lambdasonde GOED werkt? Gemeten? Ga anders naar 'n sloperij en probeer het met 'n goede gebruikte kat.

Gr.

roygsi (0), 17 jaar geleden

ik heb een katvervanger, en een oudere auto, astra uit 92. en co is telkens goed bij de apk. 1x niet dat lag aan de lambdasonde.

dus eerst zorgen dat je sensoren in orde zijn. temperatuursensor kan ook nog, maar meestal de lambda. ik zou de waardes van alle sensoren laten uitlezen bij de dealer.

dat het aan je kat ligt zou evengoed kunnen maar is niet mijn ervaring want ken er genoeg die zonder rijden en geen probleem. anders een 2ehands van internet of sloop voor 50,-

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.