Opel Astra: condens

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: x 16 szr

Goedendag.
Onze zoon heeft een opel astra gekocht z'n eerste autootje maar nu zit er in de linkerkoplamp condens, is dit zelf te repareren door evt een nieuwe pakking oid er in te zetten of zou die een nieuwe aan moeten schaffen ????? en is dit een afkeuringspunt bij de apk die over twee maandjes moet plaatsvinden.
Ik hoop dat jullie op mijn twee vragen antwoord kunnen geven.
mvg. Karel

Karel

Geplaatst door Karel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Treb (0), 16 jaar geleden

Moi,
Als het niet al te veel is zal het vanzelf verdwijnen als je de lichten aandoet. Anders voorzichtig droogföhnen.
controleer de afdichtingen, invetten met wat vaseline.
Volgens mij geen afkeuringspunt, als het lichtbeeld maar goed is. 't Is een astrakwaaltje geloof ik.
Groet,
Bert

robert10078 (0), 16 jaar geleden

Condens in de koplamp bij een Astra G is inderdaad een veel voorkomend euvel. Er is geen pakking o.i.d. wat vervangbaar is, alleen de komplete koplampeenheid.
Mits de reflector niet is aangetast (en niet het "hele glas" onder de condens zit) is het zoals Bert al aangeeft geen APK afkeurpunt.
Als de koplamp gewoon helder en goed licht geeft (geen verschil tussen beide koplampen) zou ik me nergens druk over maken, zeker geen nieuwe koplamp aanschaffen. Kan altijd nog.

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

wat ik doe is een stukje keukenrol papier aan een flexibel knijpertje zetten zoeen wat ouderen gebruiken om iets op te rapen ,een derde handje noemen ze die dingen wel en dan even de lamppit eruit halen dan kun je zo het glas zuiver maken en vaak komt dit vocht erin omdat aan de achterkant die grote ronde rubber er niet opzit of niet goed,of een ster in het glas in dit geval een beetje siliconenkit erop

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.