Opel : Constante en geschakelde plus

Hallo Techneuten,
Heb vorige week mijn 7 polige stekkerdoos vervangen door 13 polig jeager en op achterlichten aangesloten (helaas geen stekkervoorbereiding). Dit werkt allemaal prima. Nu wil ik graag de 2 draden voor de constante plus en de geschakelde plus (2,5mm²) aansluiten links onder het stuur bij de zekeringen. Weet iemand of daar voldoende (constante en geschakelde) stroom aanwezig is? Ik wil liefst niet rechtstreeks naar de accu, en dan evt. met een relais werken voor de geschakelde plus.
Alvast bedankt.

Erik M

Geplaatst door Erik M (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

C20XE (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je bij de zekeringkast bent, ben je ongeveer een meter van de accu verwijderd, ik liet eerder vaak de kabels via het rubber van de motorkap ontgrendeling lopen. Even een lasdraad er door heen steken, kabels goed vastmaken, beetje vet(vaseline o.i.d.) eraan smeren en de lasdraad naar boven trekken. (Het wordt makkelijker als je de parafanplaat verwijderd trouwens)

Je kunt ook de kabels onder je auto langs leggen, bijvoorbeeld naast je remleidingen, en deze vast zetten met tirewraps(ik ben hierzelf geen voorstander van), en dan aansluiten aan de accu.
Als je perse in de zekering kast wil aansluiten, is dit ook mogelijk:

er zijn vast nog zekeringen plekken ongebruikt, waar wel spanning op komt te staan, even meten met een multimeter.
Hoe zwaar je deze kunt belasten kan ik je niet zeggen, kijk even in het instructieboekje waar deze (nu lege) zekering plek anders mee gezekerd is. Ga echter niet hoger zitten in de waarde van de zekering, ivm verbranden van de bekabeling.

Als ik jou was zou ik gewoon de bekabeling via de motor kap ontgrendeling laten lopen, zekeringen en relais in het zwarte relais kastje onder de motorkap(plek zat hiervoor).

Erik M (0), 18 jaar geleden

Excuses voor de late reaktie, het notify-mailtje is nooit gekomen.
Ik ga kijken of er in de zekeringenkast plaats is en stroom genoeg. Als alternatief kan ik dan via de moterkapontgrendeling.Het heeft nog geen haast en kan dus nog even duren. Als het klaar is plaats ik nog een berichtje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Overig of stel zelf een nieuwe vraag.