Opel Astra: contactslot vervangen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1700 DTI

Contactslot is kapot, bij insteken van sleutel draait het niet, stuurslot gaat ook niet af.

Hoe verang ik het contactslot of is het een ander probleem?

Bavo

Geplaatst door Bavo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Astra'94 (0), 16 jaar geleden

ik heb het probleem ook met mijn astra uit 1994.
Heb de sleutel er maar in laten zitten en doe de auto met een andere sleutel op slot.

Het grapje gaat mij 160 euro kosten als het stuurslot eraf is en nog meer als hij op stuurslot staat. Dat moeten ze het helemaal gaan losboren.

Bij jouw auto kost het denk ik nog meer vanwege de startblokkering en eventuele CV.

sinterklaas (0), 16 jaar geleden

Een vriend van mij het ook bij zijn seat leon. De anwb had er een of ander spul in gespoten waardoor het een en ander los kwam. (pas op het was geen kruipolie maar een of ander spul wat het vet weer vloeibaar maakte) Weet niet of hij precies hetzelfde probleem had als de jouwe. Maar hij moest wel meteen naar de dealer rijden om het slot te laten vervangen omdat de boel vol spuiten geen oplossing is maar een tijdelijk iets is om de boel hopelijk aan de gang te krijgen. (bij de dealer moest hij zijn sleutel ook in het contact laten)
Wie weet kan de anwb je tijdelijk ff hulp bieden tot aan de dealer of garage.

Willyz (0) PRO, 16 jaar geleden

Het contactslot van jouw astra kan alleen vervangen worden als het slot in een bepaalde stand gedraaid kan worden. Kun je hem niet meer draaien, dan wordt het sloopwerk. Nieuw stuurslot, contactslot...de hele handel.
Probeer hem dus gedraaid te krijgen, bespaart je veel tijd en geld.
Succes

fortie (0), 16 jaar geleden

Is meestal het gevolg van de warmte. Probeer eerst het contact in te spuiten met kruipolie het best is Dé block oil van Immotec. Contactslot verwijderen: Kapjes rond stuurkolom verwijderen. ruitenvegerhendel verwijderen. Contact in stand 1 draaien en met klein schroevendraaier in klein gaatje boven contactslothuis druk en contactslot eruit trekken. Bij plaatsen nieuw contact palletje in contactslothuis naar beneden drukken en nieuw contactslot plaatsen

Veel succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.