Opel Corsa: Corsa B 1.2 16V houdt 2 seconden in rond 2000 toeren na rit op s

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: X12XE

Hallo,

Ik heb een Corsa B welke over het algemeen prima loopt. Ik hem maar 1 eigenaardigheid. Soms, als ik een tijd op de snelweg heb gereden of als ik een stukje wat harder heb gereden en ik rijd weg na een stoplicht, dan gaat alles prima, tot zo'n 1800-2000 toeren. De motor houdt dan ongeveer een seconde in en rijdt daarna gewoon verder alsof er niks aan de hand is. Tijdens dat probleem brandt er geen lampje.

Het is een probleem wat zo af en toe opduikt en ik niet makkelijk kan reproduceren. Het is niet echt een stotter. Het voelt alsof er gewoon even een seconde geen brandstof de motor in gaat of de ontsteking er even mee stopt. Hij houdt in, het toerental blijft constant voor een seconde, en dan "sprint" hij verder.

Ik ben een keer langs de dealer gegaan om het hem te laten voelen/ervaren en toen leek hij zich netjes te gedragen. Met een "het kan zijn dat hij zijn motor/brandstof-managment moet aanpassen van snel rijden naar langzaam rijden" moest ik het doen.

Heeft iemand een tip? Ik hoor het graag.

SuperR

Geplaatst door SuperR (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sleutelkees (0), 11 jaar geleden

Tijd voor nieuwe bougies?

wil12012 (0), 11 jaar geleden

Ik ben geen automonteur maar dat antwoord voor nieuwe bougies te plaatsen lijkt mij toch wel erg vreemd.

SuperR (0), 11 jaar geleden

Ik heb vanmiddag de Luchtmassa meter gewisseld met die uit een andere auto. Ik heb toen een stukje gereden, maar echt uitgebreid testen heb ik nog niet gedaan. Morgen rijd ik weer een uurtje snelweg. Hopelijk is het probleem weg. Voorlopig lijkt het opgelost te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.