Opel Corsa: Ruitenwissersproeier schuimt

Bouwjaar: 1996

Wanneer ik de ruitenwissersproeier aanzet schuimt deze enorm. Er komt alleen maar schuim op de voorruit. De ene keer komt de straal nog wel tot de voorruit, de andere keer niet (schuimt net uit de kopjes, meer niet). Ook tijdens rijden is het niet meer mogelijk om mijn ruit schoon te maken. Heeft iemand een idee wat hier aan de hand is. Kan er ergens een lek zitten, waardoor lucht aangezogen wordt?

AnneliesL

Geplaatst door AnneliesL (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

Of er zit rommel in de slangen of op het kopje van de ruitensproeiers of je hebt verkeerde ruitensproeiervloeistof gebruikt.

Zou een beginnen met door (laten) spuiten van de slangen en het ruitensproeierkopje.

popey (0), 11 jaar geleden

ER zal wel afwasmiddel in zijn gedaan

popey

kaleido 1 (1805) PRO, 11 jaar geleden

Er zit nog wel genoeg in , als hij bijna leeg is , schuimt hij ook.

AnneliesL (0), 11 jaar geleden

Er zit gewoon commerciële vloeistof in, reservoir is vol. Laatst nog leidingen schoongespoten. Elke keer nadat ik er wat aan probeer te doen, doet hij het bij het pompen in eerste instantie redelijk goed (haalt het midden van de voorruit), na een aantal keer pompen niet meer.

kaleido 1 (1805) PRO, 11 jaar geleden

Ik zou eens een nieuw pompje plaatsen , denk dat er teveel inwendige lekkage inzit , waardoor het op een mixer gaat lijken, wordt alleen geen luchtige slagroom.

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

Je zeefje onder je pompje zou ik ook eens kijken of die niet half verstopt zit.

AnneliesL (0), 11 jaar geleden

Hoe kom ik bij het zeefje?

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

Zit onder je ruitensproeiermotor in je reservoir..Ruitensproeiermotortje schuif je er naar boven uit en daaronder zit een soort rubberzeefje in je reservoir gedrukt, kun je er zo uit pakken.

AnneliesL (0), 11 jaar geleden

Probleem opgelost. Alle leidingen nog eens een keer goed en grondig schoongespoten, met name richting reservoir. Doet het nu weer prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.