Opel Corsa: Corsa GSi startproblemen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik heb een Corsa GSi uit 1999 van een kennis met problemen bij het starten. Als de moter koud is dan dan rookt hij als een oude diesel, alleen is het dan witte rook. Hij lijkt op dat moment ook op 3 cilinders te lopen. Als ik het luchtfilter eruit haal dan loop de motor als een zonnetje.

Iemand een idee waar ik dit probleem in moet zoeken?

dank.

Latief

latief

Geplaatst door latief (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kleijn (0), 12 jaar geleden

je zou zeggen een nieuw filter
roken betekend denk ik te weinig zuurstof

latief (0), 12 jaar geleden

Dat zou je denken. Filter is niet nieuw, maar wel helemaal schoon.

Latief

kleijn (0), 12 jaar geleden

ja hij krijgt toch te weinig adem
en wat kost zo,n filter nou

ronny530 (0), 12 jaar geleden

De corsa is water c.q. koelvloeistof aan het opdrinken. Meer lucht geven gaat maar even goed, neem van mij aan dat de motor zo afgetrapt is kun je niets meer mee.

latief (0), 12 jaar geleden

[quote=ronny530]De corsa is water c.q. koelvloeistof aan het opdrinken. Meer lucht geven gaat maar even goed, neem van mij aan dat de motor zo afgetrapt is kun je niets meer mee.[/quote]
Eigenaar is een vrouw en dat zijn meestal niet degene die auto's af trappen. Ze heeft 'm al ruim 8 jaar. Wordt wel pittig mee gereden en het is al een oud beestje aan het worden, maar afgetrapt is ie niet. Wel is bij zo'n 85000km de distributiesnaar gebroken. Dat is onder garantie allemaal gerepareerd.

[quote=kleijn]ja hij krijgt toch te weinig adem
en wat kost zo,n filter nou[/quote]
Luchtfilter vervangen. En hij deed het vanmorgen (vooralsnog) weer prima. Zo te zien zat er ook niet de juiste filter in.
Dank!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.