Opel Corsa: Corsa start niet meer (net of de startmotor niet pakt)

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.3 cdti

Gisteren aan de kadett bezig geweest. Wil ik wegrijden met de corsa hoor ik een raar motorgeluid erg rauw geluid. Heb toen de motor uitgezet, olie gecontroleerd (was goed, aangezien ik vorige week een grote beurt heb gegeven)

Dus ik weer starten en het is net of de motor te licht draait. Met starten hoor ik een raar geluid, ongeveer 1 sec gaat de motor normaal rond dan trilt die iets zoals normaal daarna geeft de motor licht geluid (net of de startmotor niet tegen het vliegwiel aankomt)
Ik heb de auto in de versnelling gezet en koppeling omhoog laten komen en toen gaan starten de auto gaat wel naar voren dus de startmotor heeft wel contact met het vliegwiel.


Als laatste controle dit nog gedaan:
Dus ik alle zekeringen nagekeken, accu pool eraf gehaald (resetten computer) maar verder kom ik er ook niet uit.

Wat zou het kunnen zijn?

jetelind

Geplaatst door jetelind (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jetelind (0), 13 jaar geleden

Het probleem:
3 dagen aan het sleutelen geweest..........om het distributiekettinghuis los te halen. krukastandwiel hoort een spie/uitsparing in te zitten dit tandwiel draait alleen maar rond. Kans is dus groot dat het blok in de soep is geraakt. Aangezien ik pakkingen e.d erop moet zetten is een ander blok goedkoper (hoef alleen nog het inlaatsysteem, airco, aandrijfassen, motorkap los te halen. Dan een compleet blok erin hijssen en dan opbouwen.

Een aantal vragen:

1. Moet de auto aan de computer na motorruil?
2. Ik had altijd al een egr storing, kan ik de EGR klep afdoppen? (plaatje erachter) is dan de storing op het dashboard weg?

Sloopkogel (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je na een motorwissel storingsvrij draait hoeft ie niet aan de computer.
EGR klep afdoppen veroorzaakt juist vaak het branden van motormanagement lampjes.
Als je toch een ander blok monteert , maak dan meteen de roetbuis, EGR klep en inlaatspruitstuk goed schoon, is eventjes werk maar het voorkomt een hoop ellende.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.