Opel Corsa: Corsa start soms niet

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine

Mijn Opel Corsa start regelmatig niet. Als ik dan de sleutel in het contact omdraai, zie ik alleen de lampjes van het dashboard, maar hoor geen enkel geluid. Toen dit de eerst keer gebeurde hebben we de wegenwacht gebeld, die zat met zijn vingers wat te friemelen onder de motorkap, en toen deed 'ie het ineens. Hij vertelde ons dat het lag aan 'een draadje dat naar de startmotor loopt, wat geen goed contact maakt'. We moesten ermee naar de garage. Later op dezelfde avond startte de auto niet meer.

De garage keek er naar maar op dat moment startte de auto gewoon wel. Daardoor konden ze niet zo veel met het 'probleem'. Ze hebben wat onderdeeltjes vervangen rondom de startmotor. Wat precies weet ik niet. Ze wisten niet zeker of het opgelost zou zijn. En dat was het ook niet, want ongeveer 2 weken later kreeg de auto weer startproblemen. na 1 keer niet willen starten, was het vaak de volgende 10 keer ook niet. Als de auto was aangeduwd, en een stukje had gereden, deed 'ie het de volgende keer weer WEL.

Is al een tweede keer bij een garage geweest. Het vervelende is dat de garage het probleem niet kan zien als de auto gewoon start, en dat is steeds het geval als die bij de garage staat.

Kort samengevat:
-Auto start meestal wel, maar soms ineens niet.
-Wanneer de auto niet start is er geen geluid te horen van een draaiende startmotor. Het is helemaal stil.

Wie kan mij/ons helpen met dit probleem? Enige tips?

Alvast dank

gerbevandam

Geplaatst door gerbevandam (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Die verbinding heeft altijd last van roest . Die verbinding is niet van gelijk materiaal ! Zat het maar verbonden met een schroefje.
Dat die monteur het niet heeft verbeterd met een nieuw stekkertje . Niets doen, dan kan je er op wachten dat het voorval terug komt. Je kunt (als je weet waar de verbinding zit) er wel met je hand bij .!
Iedere garage wil je daarmee wel helpen.
Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.