Opel Astra: Cruise control

Bouwjaar: 1998

Hallo,

ik heb een Opel Astra G CC X2.0 DTL (16v), en ben aan het kijken of ik een cruise control in kan bouwen. Nu zie ik een aantal keer op dit forum dat de Opel Astra 2.0 diesel al een voorbereiding heeft, maar niet bij alle modellen. Heeft mijn auto het al wel?? En hoe kan ik dit zien??

Alvast bedank voor jullie reactie.

Michiel

michiel7799

Geplaatst door michiel7799 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

jospen (0), 18 jaar geleden

Ik heb een 2.0 dtl (di) 16 V Astra uit 1999,
bij de handel van m`n knipperlichten (links) zat een stekkertje onder het kapje, voorbereid dacht ik dus.

(Stuurkap los, AAN de linker richtingaanwijzerhendel zit een ONGEBRUIKT stekkertje, dat dan weer moet worden aangesloten op je NIEUWE handel (met daarin de cruiscontrolknoppen), zo`n hendel kost ca 75 euro bij de dealer)

Kijk daar eerst even dus. Als die er al niet zit gaat het zeker (nog) niet lukkken.

Helaas werkte het bij mij niet toen ik de handel erop aansloot.
De Opel dealer gaf aan dat het niet zou gaan werken.
Eigenwijs als dat ik ben ben ik gewoon naar een andere Opeldealer gegaan.
En inderdaad, het stekkertje zit er wel maar de bedrading stopt bij de "meterkast".
Kortom: Je auto kan helemaal voorbereid zijn, of maar voor de helft (en helemaal NIET natuurlijk!)

Voor 150,- heeft deze dealer een draadboom gelegd en alles werkt!

Kortom: Zit er een stekkertke? Sluit zo`n hendel aan en test
Geen stekkertje? Draadboom aan laten sluiten

Succes!

jospen (0), 18 jaar geleden

klasse dat ie het doet, veel plezier ermee!

wel geluk, zal het dan toch vaak zo zijn....

"Bij witte knipperlichtenlichten NIET, bij oranje vaak wel voorbereid?"

michiel7799 (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Ik heb de Opel dealer gebelt en gevraagt of ik de cruise control mocht proberen.
Dit was geen probleem. Toen de monteur de handel in ging bouwen wist hij te vertellen dat het eigenlijk altijd werkt als de auto al is voor bekabeld. Ik heb nu dus mijn cruise control. Werkt echt super.
Ik heb voor dat ik heb gebelt ook geconroleerd of als de klok wordt gereset, de snelheid word weergegeven voor 2 seconden. (zoals hierboven beschreven). Dit werkte bij mij ook. En ik heb oranje knipperlichten...

Bedankt voor alle hulp en reacties.

Groet Michiel

Integrale (0), 17 jaar geleden

Ik heb er een uit 1999 met witte zij-knippers en daar was ie al wel al voorbereid, orange knippers wel, zegt niets!!!

woesch (0), 17 jaar geleden

precies wat je verteld , het zegt helemaal niets. Sommige modellen hebben alles aan boord voorberreid zitten . Ik had zelf een astra 2.0dtl cdx versie en die was al luxe uit zijn eigen. Daar zat geen cruise control op standaard en door de hendel te verwisselen deed ie het. Mijn schoonvader had er eentje uit 2001 en dat was een dth en daar de hendel erop gedaan en niet werken. Het ligt er maar net aan hoe ze de fabriek uit zijn gerold . Of je nu rooie oranje of wite knipperlichten hebt tis een kwestie van geluk.

Leonard_ (0), 17 jaar geleden

Ik heb een Astra G station 2.0 Diesel uit 1999. In de stuurkolom ligt wel het kabeltje om de cruise control op aan te sluiten maar toen ik van de sloop een hendeltje had ingebouwd bleek hij het niet te doen. Daarna de hendel bij een kamaraad van mij in zijn astra gezet en daar deed hij het wel. Conclusie: het hendeltje is niet kapot en in mijn Astra zijn naar aller waarschijnlijkheid de kabels niet door getrokken.
Daar ik zelf niet zo handig ben ben ik opzoek naar iemand die de kabels voor mij door kan trekken, kan tegen een kleine vergoeding natuurlijk.
Het liefst in de buurt van mijn woonplaats Terwispel (in de buurt van Heerenveen). Als er iemand is die het kan / wil doen dan hoor ik dat graag op terwispel apenstaartje gmail.com

woesch (0), 17 jaar geleden

Het is niet "even" kabeltjes trekken en dan doet ie het. Je hebt minimaal een elektronisch gaspendaal nodig en stuur apparaten. Opeltje heeft hier op het forum daar al uitleg over gegeven . Het is een zeer kostbare aangelegenheid om achteraf een cruisecontrol in te bouwen orgineel van Opel. Als u op zoeken "cruisecontrol" invoert zult u meerdere berichten vinden waar dat staat beschreven.

Leonard_ (0), 17 jaar geleden

Uit verschillende postings op dit forum blijkt dat als het kabeltje in de stuurkolom al aanwezig is maar de cruise control doet het niet na aansluiten van het hendeltje dat het dan genoeg is om de kabels door te trekken.

woesch (0), 17 jaar geleden

Laten we het hopen in uw geval. Het zou een hoop geld schelen.

Frank3210 (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Als het stekkertje bij je stuurkolem er ligt, is het vrij makkelijk om hem in te bouwen. Ik heb het zelf ook gedaan bij mijn Astra. Je moet dan waarschijnlijk wel 3 kabels doortrekken naar je computer. Die zit achter het linker spatbord. Kijk op de site van Opeltje voor het schema.

Beste woesch, Een Astra 2.0 diesel heeft een electronisch gaspedaal.

woesch (0), 17 jaar geleden

Kan ie wel een electronisch gaspendaal hebben maar als er geen stuur apparaat is kan je nog niet veel. Bij de eerste modellen die van de band af rolde was veel al voorverwerkt in de wagen. Bij latere modellen was dat niet meer zo.

Frank3210 (0), 17 jaar geleden

Het stuurapparaat zit achter het linker spatbord. Dat is hetzelfde als de computer. Alle software is al voorbereid in de computer. Alleen de bekabeling dus niet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.