Opel Vectra: Cruise control doet raar....

Bouwjaar: 2003

Hallo,

ik heb weer een electronica probleempje met de GTS. Als ik een snelheid instel op de cruise control, en als ik na een tijdje weer 2 km langzamer of sneller wil, dan valt hij volledig van de cruise control af. Deze ingestelde snelheid terug oproepen is dan ook niet meer mogelijk. Contact afzetten, en een nieuwe rit maken, wil wel eens helpen, maar het probleem doet zich de laatste tijd steeds vaker voor. Iemand enig idee, of wordt dit weer duur grapje buiten de garantie ?

B.v.d.

m.vr.gr. Jos

GTS3855

Geplaatst door GTS3855 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

mvdkant (0), 18 jaar geleden

ik zou gewoon teruggaan naar de garage. dit lijkt mij gewoon een garantie of coulance geval, voorla als je al vaker met deze klacht bij de dealer bent geweest. dit zou niet kapot mogen gaan in 2 jaar tijd lijkt mij.

proberen heeft altijd zin, nee heb je al en ja kun je krijgen.

groet,
martin

polke (0), 18 jaar geleden

Hoe is het er mee, opgelost of niet?
Zo niet probeer eens te remmen. Ik moet soms de computer even resetten om de ABS storing weg te krijgen (Astra kwaal in wiellager sensor). Daarna werkt de CC niet meer, tenzij ik snel erna even het remlicht laat branden (en dus de storing remlicht uit het display verdwijnt). Klinkt gek, maar probeer het eens.........
Succes

GTS3855 (0), 18 jaar geleden

Hoi,
het is nog niet opgelost. Er schijnt een nieuwe SIM (Stuureenheid Interieur Module) in te moeten. Maar ze moeten eerst het versienummer hiervan uitlezen met de Tech2, alvorens ze een nieuwe kunnen betellen. Dus twee ritjes naar mijn dealer (40 km) voor deze kleine, maar hinderlijke storing. Is overigens gelukt om het kosteloos te laten repareren. Was eigenlijk maar van plan om deze storing op te laten lossen i.c.m. met de eerste beurt. Want ik ben al zo,n 12 keer terug geweest met deze auto, terwijl hij zijn eerste beurt nog niet eens heeft gehad. Ben het eigenlijk een beetje zat :-(

Maar zodra de storing zich weer voordoet, zal ik eens remmen, en kijken of het iets uitmaakt. Bedankt voor de tip !

GTS3855 (0), 18 jaar geleden

Hallo,

de Cruise Control werkt weer, De oorzaak was de CIM, deze is kosteloos vervangen. Zit ergens achter het stuurwiel. Alles werkt weer naar behoren.

polke (0), 18 jaar geleden

Het duurt even, maar dan heb je ook wat.
Mijn ABS schakeld nog steeds soms uit, maar het is wel minder geworden. Het niet in kunnen schakelen van de cruiscontrol gebeurt bijna nooit meer.
Veel plezier, want cruise control is wel heel veel lekkerder rijden!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.