Opel Vectra: type motor? en nog een aantal dingen!!

Bouwjaar: 2001

hallo,
ik heb sinds kort een vectra uit 1-2001 een 1800 16v,nu zegt men dat hier het nieuwe type blok in ligt(z18xe)voorheen x18xe.
maar nu zie ik op de site dat er ook vectras zijn van 2001 met een x18xe?maar mijn boekje(onderhoud)vermeld wel een z18xe ,en mijn carpass van opel ook,maar op het blok zelf,boven het uitlaatspruitstuk staat x/z18xe,nu weet ik dat een z18xe geen egr meer heeft,maar wat is hier nog meer anders aan?
nu betreft het hier een ex-lease (niet op gas)met 175000 op het klokje alle papieren erbij,zelf de uitdraai opgevraagd van onderhoud bij de dealer waar hij is aangeschaft en onderhouden,boekje zowieso aanwezig ,maar dit is wat specafieker qua informatie,verder is de auto prima,rijdt als nieuw,zelfs geen slijtplekken interieur e.d.
alleen bleef de thermostaat open staan en kwam de auto niet op bedrijfstemp,nieuwe gehaald bij opel(76 eurie),want dit was een compleet met huis en sensoren,en hij kraakt wat bij de stabirubbers voor en achter,verder alles er op en eraan voor een heeeele leuke prijs.
zijn er nog aandachtspunten bij deze auto?
wie o wie kan mij hier meer over vertellen

groetjes ed

ed2445

Geplaatst door ed2445 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

inderdaad heb je dan een z18xe......het verschil is dat je een electronich gaspedaal hebt....dus geen kabels meer...

ed2445 (0), 18 jaar geleden

hallo opeltje,
klopt het dat ik GEEN egr klep meer heb?

bedankt ed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.