Opel Agila: Dashboardklokje flikkert bij remmen en radio valt zomaar uit

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z12XE

Hallo,

Ik zit met twee lastige problemen:

1. De verlichting van ons dashboardklokje pulseert / flikkert bij intrappen van het rempedaal. Het dimt en wordt dan weer feller. Bij gewoon gas geven lijkt dit niet voor te komen.

2. De autoradio valt regelmatig zomaar uit, je hoort dan een plop geluid en weg is hij. De ene keer valt hij helemaal uit (stroom weg), de andere keer valt alleen het signaal weg maar blijft het display het doen. Zo nu en dan hoor je ook het toerental van de motor over de speakers.

De radio werkte goed en is dit gaan doen omstreeks de tijd dat het antennevoetje en de dynamo zijn vervangen. Het dashboardklokje flikkerde daarvoor al.

Wat zou de meest waarschijnlijke oorzaak (of oorzaken) kunnen zijn? En in welke volgorde zouden jullie e.e.a. gaan controleren om dingen uit te sluiten?

- Spanningsregelaar
- Zekering defect
- Slecht massacontact
- Lampje derde remlicht niet goed
- Accupolen vuil
- Staat van de accu
- Ergens sluiting
- Piekspanning dynamo
- Draadbreuk
- Iets anders

Winter2

Geplaatst door Winter2 , lid sinds 4 jaar geleden

1 Reactie

ronny503, 4 jaar geleden

Een extra massakabel van de dynamo naar het chassis wil nog wel een de oplossing zijn. lost het de problemen niet op dan de massadraad van de radio en het klokje controleren of nog beter een extra massadraad aanleggen. Het oude antennevoetje heeft als massa gefungeerd want de antennekabel is met de massa van de auto verbonden maar als met de nieuwe antennevoet de radio uitvalt dan is er toch iets niet goed gemonteerd en zal de ontvangst ook wat tegenvallen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Agila of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.