Opel Zafira: Defecte deur Opel Zafira

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Ik heb een probleem. Ik krijg de rechter achterdeur van onze Zafira niet meer open. Niet meer van binnen en niet meer van buiten. Zo'n 6 maanden terug hield de centrale vergrendeling van de desbetreffende deur ermee op. Bij de rest deed hij het nog wel. We hebben in de tussentijd altijd gewoon de deur van binnenuit op slot en van slot gedaan.

Van de een op de andere dag wilde hij niet meer open.

Hoe krijg ik de deur weer van het slot en wat kan de oorzaak van het probleem zijn. Ik heb een "mannetje" waarmee ik de auto mee kan maken. Redden we dit alleen of moet de Zafira naar de dealer.

Groet,

Henk

henkvdalfsen

Geplaatst door henkvdalfsen (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

kaleido 1 (2050) PRO, 12 jaar geleden

Waarschijnlijk staat het slot vast tussen open en dicht en reageert hij daarom nergens meer op.
Je kunt proberen door tegen de deur te bonken en met de handgreep zowel buiten als binnen te rommelen de deur open tekrijgen.
Vaak is het elektromotortje de boosdoener samen met oxidatie van de diverse scharnierpunten.

Zafira19cdti (0), 12 jaar geleden

Ik heb het ook gehad met mijn Zafira van 2001, (nu ook weer met mijn Zaf van 2006). Kabel breuk in de deur kabel, mijne hebben ze toen bij de garage weer open moeten maken (ze wouden toen niet vertellen hoe ze het gedaan hebben), van horen zeggen dat er rechtsvoor iets zit waarmee ze alles weer kunnen ontgrendelen (vraag me alleen niet waar), misschien dat iemand anders dit weet.

succes in ieder geval,
Gr Bas.

kaleido 1 (2050) PRO, 12 jaar geleden

Inderdaad kabelbreuk zou ook kunnen , maar dan wil hij meestal mechanisch nog wel open. Als je de rechter voordeur open hebt kun je dan bij de rubberen doorvoer tussen deur en deurstijl, als je deze open kunt krijgen kun je misschien zien of daar een draadbreuk zit.

henkvdalfsen (0), 12 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor jullie reacties. Hoe meer, hoe beter!

Ik heb zonet even gerommeld en gedaan, maar krijg hem niet open. Zal dus wel een breuk zijn.... Ik ga kijken!

Het viel mij daarbij ook op dat weinig tot geen weerstand op de "kruk" stond. Kan dat ook nog wat anders betekenen?

Groet,

Henk

Zafira19cdti (0), 12 jaar geleden

Die van mij wou toen niet meer open, ook niet mechanisch. Er moet een foefje voor zijn, maar ja... beroepsgeheim? Ik kreeg het niet te horen. Er moet iets zitten voor het geval je een aanrijding of iets dergelijks krijgt en niks werkt meer om toch de deuren open te krijgen.

kaleido 1 (2050) PRO, 12 jaar geleden

Ik laat me verrassen met de oplossing wie nog meer.

Zafira19cdti (0), 12 jaar geleden

Geen opel monteur aanwezig? Wel jammer dat dit bij de Zafira B ook nog steeds een zwak punt is! Heb nu een keyless entry (zie mijn topic hiervan), kost klauwen met geld.

henkvdalfsen (0), 12 jaar geleden

tsjonge jonge.... als ik dat van jou lees dan wordt je ook bijna beroerd. Ik hoop idd, dat wanneer er een foefje is, mij dat wordt verteld!!!!!!

Opel monteurs graag reageren dus.....

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Bij de Zafira-A is bijna altijd het slotmechaniek de oorzaak. Bij de B-modellen ( vanaf 2005) een kabelbreuk onder in de deurstijl. Daar zijn ook reparatiekits voor. Dus het zal in dit geval hopen zijn op een beetje geluk dat de deur nog een keer weer openen wil. Maar dat kan na 6 maanden wel eens op zijn.........

henkvdalfsen (0), 12 jaar geleden

Bedankt Moderator,

Kan ik hieruit opmaken dat je het eens bent met Kaleido zijn eerste antwoord? Wat raad jij me aan... De bekleding ervoor weg en kijken of afwachten totdat hij vanzelf open gaat?

Groet,

Henk

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Je kunt de kabelboom bij de deurstijl, voor zover zichtbaar, even bekijken en mogelijk aan de onderzijde iets losmaken en controleren op kabelbreuk. Maar zoals ik al schreef, meestal is bij deze modellen daar niks mis mee.

De bekleding er af halen met een dichte deur zal tegen vallen.
1: 99% kans dat de bekledingplaat het niet overleeft omdat je niet bij de onderste schroeven kunt komen en dus de plaat kapot moet trekken.
2. Als je dan toch de plaat er af hebt, kun je alsnog niet het slot verwijderen. Deze zit met 2 of 3 schroeven vanaf de buitenkant vast en dus zal eerst de deur open moeten om daarbij te komen......
3. Het slot zit compleet in een kunststof huis waarin ook de elektromotor voor de cv zit.

Beslis zelf maar wat dan verstandig is om te doen.............

kleijn (0), 12 jaar geleden

via het raam met een stukje plaatstaal ??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.