Opel Corsa: Display ( temp, klok ) bovenop dash werkt niet goed

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 i

Hallo

Ik heb sindskort een opel corsa 1.4. Nu heeft deze zo'n mooi display boven in het midden op het dashboard staan. Dat de temp, klok en de datum aangeeft en indien er een originelen radio geplaatst is ook de frequentie enzo van de radio (geloof ik). Nu mijn probleem. Er zit op dit moment GEEN radio in. en telkens als ik de datum en klok goed heb gezet en ik zet de auto van het contact af en vervolgens weer op contact staat alles weer in de fabrieksinstellingen, dus de klok op 00:00 datum op 01-01-1992 (geloof ik). Ik denk zelf dat er van het display 1 draad voorzien moet worden van een constante voeding zoals ook een radio dat heeft om zo het geheugen vast te houden.

Is er iemand die mij a.u.b kan helpen hiermee of desnoods een schema waar ik dat uit kan halen.

Alvast bedankt voor de moeite

Mvrgr Danny

DannyBe

Geplaatst door DannyBe (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Denk 'n zekering stuk in de zekeringkast, links naast het stuur.
Zijn de kabels van de radioaansluiting al eens doorgeknipt waardoor er geen originele stekker meer aan zit?

DannyBe (0), 12 jaar geleden

Er is niet geknipt geworden. Alledrie de iso-stekkers zitten er gewoon nog aan. En nog bedankt voor het snelle reageren.

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

Normaal gesproken houdt deze gewoon het geheugen vast dus wat je zegt zou best eens waar kunnen zijn, op een van de aansluitingen zal plus blijven staan, gewoon even meten aan de pennetjes.

DannyBe (0), 12 jaar geleden

Hallo

Probleem opgelost, Ik uiteindelijk tot de ontdekking dat in de iso connector tbv de voeding de pin voor de constante voeding dubbel bezet is. Er komt 1 draad van de zekeringkast af en de 2de van dezelfde psitie dus gaat naar het display. Maar als je iemand ertussen hebt die om een onduidelijke reden de kabel doorknipt tussen zekeringkast en iso-stekker zal het klokje nooit of te nimmer zijn geheugen vasthouden. En hij gaat nu ook aan op het moment dat je het contact aanzet.

In ieder geval bedankt aan diegene die zo snel reageerde.

gr Danny

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.