Opel Corsa: Distributiekettinge opel corsa 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200

Hallo

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ik heb een opel corsa sport van 2002 gekocht met een km stand van 73000 km. De reden dat ik hem ook kocht was dat er een distributie ketting op lag en deze pas bij heel veel km kapot zou kunnen gaan. Ik kreeg 3 maanden voorledige garantie bij een niet Bovag dealer.

Na een paar weken voelde ik de auto naar rechts draaien en dacht als leek (want dat ben ik) dat de banden misschien uitgelijnd moesten worden.

Mijn partner ging naar de garage terug en hij zei dat hij niets voelde en ging toen toch samen met hem naar een opel garage deze voelde dit gelukkig wel degelijk het was de stuurbekrachtiging sensor. Dat was probleem 1 gelukkig in de gararantie periode. Na nog een paar weken ging de veer kapot van de hoedenplant dus de klep viel naar beneden probleem 2.

Na vier maanden (garantie was om) reden wij en plots hield de auto op en dat was het. Niets geen geluid vooraf maar patsboem stilstand. De ANWB opgebeld en deze was zeer verbaast dat de ketting kapot was na zo weinig km. Ik had er zelf ondertussen maar 700 km in 4 maanden mee gereden.

Weggesleept naar huis. Meteen het autobedrijf gebeld maar hij bleek op vakantie te zijn. Bel over een uur maar terug zei hij en dat gaat veel geld kosten zei hij. Voor wie zei ik nog.

teruggebeld even aan de lijn gehad en wegverbinding. Dag later een sms ik kan niets doen, garantie is voorbij sorry.

ANWB rechtshulp gebeld en hem een aangetekende brief gestuurd dat hij in gebreke is.

Hierop niets weer gebeld en hij toen kwam het hij zei later ja ik heb een opel garage gebeld en jullie moeten eerst een geluid hebben gehoord en zijn dan doorgereden.
Na lang vijven en zessen wilde hij wel een gedeelte de onderdelen opsturen.

Bij de opel garage zou alles maken maar liefst XXXX euro kosten omdat er ook 9 kleppen kapot waren. Later kwamen ze er ook nog achter dat de waterpomp lekte weer iets wat kapot was.

Mijn vraag is dus hier: kan een ketting zomaar kapot na zo weinig km , en denken jullie dat we een sterk punt hebben om een rechtszaak te beginnen. Volgens de anwb wel .

Ik hoor het graag van jullie.

Mvgr Jolanda

ladykochi

Geplaatst door ladykochi (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Aangezien de vraag niet binnen de doelstelling van Problemcar.nl valt, is dit topic gesloten.

Indien iemand de TS alsnog van raad wil voorzien, kan deze dat doen via de e-mail van de TS.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.