Opel Corsa: knippercode welke foutmelding?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Mijn corsa zijn lampje met een motorblok brand. Nu heb ik de knippercode kunnen uitlezen door het gaspedaal en de rem ingedrukt te houden terwijl ik het contact op zet. de volgende knippercode kwam ik tegen: 10-1-4-1 daarna langere pauze 10-1-3-6
iemand enig idee hoe ik hieraan een foutcode kan hangen of wat dit betekend

alvast bedankt

patie

Geplaatst door patie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

P0136 en P0141 hebben betrekking op de werking en verwarming van de lambdasonde.

Zie: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

patie (0), 13 jaar geleden

Wat kan ik hieraan doen om dit op te lossen?
Zou het kunnen te maken hebben dat het flexibel stuk dat tussen de uitlaat staat(voor de lambda sonde) los gescheurd is? Of kan dit geen kwaad dat dat stuk los is?

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat kan inderdaad een oorzaak zijn.

patie (0), 13 jaar geleden

kan dit kwaad rijd ik mijn kat of motor daarmee stuk of kan ik zo verder blijven rijden?

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Die waarschuwing is niet voor niets. Daarom eerst exacte oorzaak vast (laten) stellen alvorens hier een definitieve uitspraak over te kunnen doen wat de gevolgen (kunnen) zijn.

patie (0), 13 jaar geleden

mijn luchtmassameter maakt een tikend geluid. Dit deed hij vroeger niet. Het toerental schommeld een beetje als ik het gaspedaal op een beppalde positie ingedrukt houd.
Ik krijg ook foutcode p0141 en p0136. Zou het helpen als ik het gasklephuis schoonmaak door remreiniger erin te spuiten(in de slang na de lmm) als de auto draaid op 2000 toeren? Of moet ik het gasklep demonteren en schoomaken met een doek ofzo? of hoe maak je het gasklep schoon? Mag ik de lmm ook kuisen en hoe doe je dit?

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Denk eerder dat de lmm overleden is. vervang deze maar eens door een nieuwe. De foutcode's kunnen ook een gevolg zijn van een defecte lmm. Reinigen heeft totaal geen nut.

patie (0), 13 jaar geleden

Ik heb de lmm vervangen maar dit heeft niet geholpen. Na even de batterij afgekoppelt te hebben en 30 km gereden krijg ik de volgende foutcodes.
P0136
P0141
P1616
Wat betekenen deze en wat zou ik hier eventueel kunnen aan doen om dit op te lossen.

Alvast bedankt.

patie (0), 13 jaar geleden

Zo ik ben naar een opel garage geweest. Daar konden ze me over de fout ook niet direct een antwoord geven. De lmm is al vervangen maar het probleem blijft. Lambda sondes geven alle twee rond de 740 mv Ze dachten misschien omdat er weinig km mee gereden werd dat de motor vuilwas en dat de kleppen missschien niet meer te goei afsloten. Dit kon ik kuisen door product bij de benzine te gieten. Wat de motor en kleppen intern zou reinigen. Aan de olie vuldop hangt veel witte mayonaise(sludge) Zou ik de kleppen deksel erafnemen en deze mayonaise verwijderen en de ontluchtings slangetjes eens allemaal kuisen? Hier zit warschijnlijk ook veel van dat wit spul in. Het gasklep huis heb ik nog niet gereinigd. Zou ik dit allemaal reinigen of heeft dit geen zin? Moet er nog meer gereinigd worden.
Ook drupt er water (condens ) uit de uitlaat vanachter. Hij hat na een rit van 12 km 10 min op stationair toerental gedraaid en het water drupte zo uit de uitlaat pijp. Er lag ongeveer een plasje van 10cm diameter.
Ze zeiden dat ik meer in toeren moest gaan en langere ritten af en toe eens maken zodat de auto eens goed warm gereden werd en alle condensatie kan verdampen.
Wat denken jullie dat ik hieraan kan doen?

kleijn (0), 13 jaar geleden

even een lekker eindje gaan rijden
wat geadviseerd wordt
af en toe flink in de toeren
dan je reactie

patie (0), 13 jaar geleden

Ok bedankt, zal ik doen ik laat weten hoe het verder verloopt

arjankempeneers (0) PRO, 13 jaar geleden

Meet de weerstand eens van het verwarmingselement van de lambdasonde na de kat.

patie (0), 13 jaar geleden

topic mag gesloten worden was slecht contact in de stekker van de 2de sonde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.