Opel Astra Station 1.8i: distributieriem

Bouwjaar: 1992

Mijn nieuwe, overigens goede distributieriem zit wat los en dient gespannen te worden. Naar verluidt kan de distributieriem van mijn auto (uit 1992) alleen worden gespannen door de waterpomp eruit te monteren en het geheel opnieuw te stellen, maar ik ben bang dat ik dan ook de waterpomp zal moeten vervangen.

Kan ik de distributieriem niet op een andere manier spannen?

tomtom

Geplaatst door tomtom (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee. 3 boutjes van de pomp iets losdraaien en pomp verdraaien.

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik weet niet hoelang die pomp er al op zit want je hebt kans dat bij verdraaien van de pomp de paking (rubber ring ) beschadigt en dan lekkage
secces jan

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

best kans dat het goed gaat

Nathan (0), 19 jaar geleden

Zal alleen wel redelijk "vast gebakken zijn" dus niet TE hard eraan gaan hangen...Overigens, als het nog de originele waterpomp is, en er is al een nieuwe riem gemonteerd, is het zowieso aan te bevelen een nieuwe waterpomp te monteren, want oude pompen gaan vaak lekken, niet altijd meteen maar de kans is toch redelijk aanwezig...Een waterpomp kost je rond de 70 euro, als ie lek gaat, dan moet je opnieuw beginnen en kost dit je veel meer (tijd en geld)...Als de pomp net nieuw is, geen probleem, gewoon wat verdraaien, totdat de spanning goed is (let wel, niet TE strak!).succes

tomtom (0), 19 jaar geleden

Inmiddels heb ik probleem opgelost. Ondanks het feit dat de waterpomp sinds 1992 er op zit, is het mij gelukt om met enige kruipolie, een beetje losdraaien van de 3 boutjes en voorzichtig draaien de distributieriem te spannen, zonder dat de pakking en/of waterpomp kapot is gegaan. Bedankt voor de tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.