Opel Astra 1.6i GLS Tailgate: Verlichting Verwarmingsunit / achterruitverwarming

Bouwjaar: 1992

Vorige week startte mijn auto niet, hij gaf geen enkele spanning. Zelfs de zoemer die gaat bij het aanlaten van de verlichting werkte niet.

Na de auto gestart te hebben met startkabels heeft dit probleem zich niet meer voorgedaan. De verlichting van de achterruitverwarming is echter niet meer verlicht sinds dit voorval.

Weet iemand van jullie trouwens of de verwarminsunit normaal gesproken (helemaal) verlicht is? Ik heb namelijk geen verlichting in dit gedeelte van het dashbord.

Alvast bedankt voor jullie reactie!

Mano6846

Geplaatst door Mano6846 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

wageral (0), 19 jaar geleden

Hallo Guillaume,
Kijk eerst eens of je achterruitverwarming zelf het wel doet. Misschien is er een zekering defect. Het lampje van deze schakelaar is niet los te vervangen. De schakelaar moet dus in z'n geheel worden vervangen.
De verlichting in het verwarmingspaneel bestaat uit een kunststof bracketje waar 3 lampjes in zitten gemonteerd. Deze moet je dus uitbouwen en de lampjes vervangen. Je kan dat doen door de middenconsole uit te bouwen maar met wat gepriegel lukt het ook als je de zijkant onderaan aan de kant van de bijrijder even losmaakt.
Succes,groet Ger

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Niet zo moeilijk doen: lampje van de achterruitverwarming kun je los vervangen: schakelaar uittrekken en aan de onderzijde 'n pinnetje indrukken zodat de knop eraf gaat: dan beide lipjes van de schakelaar zelf iets naar binnendrukken en de schakelaar eruit trekken: ziedaar het lampje: lampje eruit trekken en vervangen. De lampjes van de verwarmingsknoppen kun je via het gat van de radio vervangen: dus eventueel de radio verwijderen: je kunt dan bij de 2 fittingen van de lampjes komen: hierin zitten dezelfde als bij de schakelaar. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.