Opel Astra: Draaiende motor C14NZ slaat af bij astra 1996

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: C14NZ

Hallo !

Nadat ik enkele kilometers gereden heb, valt de trekkracht weg en de auto vertraagt. Het is precies alsof ik het gaspedaal loslaat. De lampjes op het dashbord gaan dan (nog) niet aan. Na enkele seconden slaat de motor volledig af en dan gaan de lampjes op het dashbord pas branden (oliedruk, handrem, motor, airbaig). Na ongeveer een halve minuut wachten, start ik terug zonder probleem en is er tijdens de verdere reis niets meer aan de hand. Als het zich voordoet is het slechts één keer op een reis. Ik heb geen startprobleem bij het vertrek. Mijn schoonbroer heeft al een andere bobijn gemonteerd, een nieuwe temperatuursensor gemonteerd en de bougiekabels uitgemeten. In de garage hebben ze een "repair kit" met een nieuwe Hall-generator in de stroomverdeler gestoken. Al deze ingrepen waren zonder succes. Heeft iemand een idee? Bij voorbaat dank.

MDN77

Geplaatst door MDN77 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Feejai (0), 17 jaar geleden

Heb je benzine filter wel eens na gekeken? of vervangen? Geeft de luchtmassa meter voldoende lucht? Als wel? schoonmaken of vervangen. Is je benzinepomp(VLotter) wel in orde(Zit midden in de achterbank, een ronde vorm kun je de plastic zo uitwippen en de pomp uithalen) en of tijdens het starten of hij wel genoeg druk geeft, meestal hoor je een tik of een soort pers lucht geluid. VEEL SUCCES~!

Groeten, Ray

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Deze motor heeft geen luchtmassameter.........De benzinepomp zal de oorzaak ook niet zijn, anders kwam tijdens de rit de storing wel vaker terug en de motor loopt verder normaal, zoals je schrijft. Eventueel het pomprelais zou nog wel kunnen.
Een tweede mogelijke oorzaak zou misschien het contactblokje achter het contactslot kunnen zijn.
Een andere misschien de vonkversterker ONDER de bobine. Maar wellicht is deze ook al vervangen tesamen met de bobine ?

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.