Opel Vectra: Dribbelende ruitenwissers

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: X20XEV

Deze auto heeft al lang last van dribbelende ruitenwissers op de voorruit.

Of ze nu van merk A of B zijn, het komt vrij snel of direct weer terug. Ruit insmeren met poetsmiddel helpt prima, alleen na het gebruik van de ruitensproeier, is het euvel c.q. ergernis weer up-to-date.

Het in de lengte verbuigen van de arm helpt niet. Heeft het verbuigen in de dwarsrichting nog zin, en welke kant dan op, of moet ik een nieuwe voorruit plaatsen? Km.stand 117.000.

Hartelijk voor u reactie.

cdk

Geplaatst door cdk (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Cor; verbuig /verdraai de wisserarm zo.... dat het wissrblad zelf HAAKS op het raam staat inrust en onbelast. Ook bij stilstand ( ruststand ) kan de wisser in een scheve stand gedwongen worden . Dan komt ook het gedribbel steeds weer terug. 0 punt dan opnieuw instellen door het armpje opnieuw op de motor te monteren. Groeten.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Je moet kijken of de metalen armen wel echt haaks cq. "vlak" op de ruit staan. Dit omdat de vegers zelf dan op de juiste manier "omklappen" kunnen indien ze de andere kant op gaan.

cdk (0), 12 jaar geleden

Mannen,

Bedankt voor jullie reactie, ik ga ermee aan de slag.

cdk (0), 12 jaar geleden

Opgelost!

(Hoe controleer je nu die haakse stand?)

Ruitenwisserblad eraf gehaald, arm op de ruit gelegd, (voorzichtig, laat deze niet (op de ruit) knallen). Kijk of de haak plat op de ruit ligt, dit was niet het geval. Ruitenwisserarm met 2 bahcosleutels in de juiste stand gebogen, nieuwe AR480S ruitenwissers van het merk B...h geplaatst. Resultaat: schuiven nu probleemloos.
(dit bij beide ruitenwisserarmen uitvoeren).

Gebruik voor bescherming van de motorkap een oude handdoek, mocht 1 van de 2 bahco’s eraf vallen. Ook tussen de arm en de bahcosleutels een dik stukje stof, om beschadiging ervan te voorkomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.