Opel Gt: E type koplampen

Bouwjaar: 1961, Brandstof: Benzine

Ik ben opzoek naar een lijstje welke koplampen mogen, ik heb een setje koplampen gevonden die bij mij in de auto passen maar daar staat E2 op ipv E11, hij heefty er een gele lamp inzitten (dat mag) maar ik weet dus niet of het glas wat het licht refelecteerd mag in Nederland, met google kan ik er geen lijstje over vinden, weet iemand hoe het precies zit ?

Mark

pe3hmp

Geplaatst door pe3hmp (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Gt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

dockedmarc1 (0), 14 jaar geleden

E2 of E11 is volgens mij niet een specefieke aanduiding voor het glas, ik zou ze de glasen naast elkaar houden en dan deze vergelijken, zijn ze het zelfde gewoon monteren en dan bij een garage het licht beeld laten controleren.

als het namelijk engelse glasen zijn kan er wel eens een verstoordt lichtbeeld uit komen.

marc

pe3hmp (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja dta was het probleem, koplampen voor rechts bestuurde wagen(waar ze links rijden) schijnen een iets andere kant op, maar ik kan nergens vinden hoe deze gemarkeerd zijn, er is in iedergeval geen pijl te vinden wat zou duiden dat ze niet geschikt zijn voor Nederland (en de rest van de rechts rijdende landen)

dockedmarc1 (0), 14 jaar geleden

je kan het aan het glas zien, daar zit een soort driehoek in die bij europeese koplampen het rechter deel van de weg beschijnd, zeg maar de berm.

en bij engelse auto's zit deze aan de andere kant, omdat de auto's daar links rijden en dus de andere kant op moeten schijnen.

marc

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Gt of stel zelf een nieuwe vraag.