Opel Vectra: EGR afgesloten, lampje brandt

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 cdti

Ik heb sinds kort een Vectra C van 2006 cdti (lichtste versie) ik geloof 80 kw, geweldige auto ! Maar hij ging opeens inhouden bij het accelereren, tot 2000 tpm. helemaal geen vermogen meer, vanaf 2000 toeren wel weer, maar dan met een hoop gesuis en geblaas van de turbo.

Gisteren bij (universele) garage aan de computer geweest, gaf geen foutcode's aan maar de monteur heeft de EGR afgedicht met een plaatje. Probleem geheel opgelost, auto rijdt beter alsvoren, Maar .........., er brandt een lampje, eerst ging het motorstoringslampje branden, deze ging uit en nu brandt constant het lampje van het uitlaatgasreinigingssysteem(mooi woord voor de scrabble).

Nu heeft de garage onder garantie een nieuwe EGR besteld(blijkt dat er bijna niet aan te komen is).

Ik heb gelezen bij veel berichten dat men zelfs nieuwe EGR's afdicht met een plaatje waar een gaatje in gemaakt is.

Nu mijn vraag:

Is het mogelijk dat ik met deze kapotte EGR gewoon blijf rijden en vraag aan de monteur om een gaatje te maken in het plaatje zodat het lampje uitgaat ? en als dat zo is wie weet hoe groot het gaatje moet zijn (meningen verschillen nogal, 1mm/8 mm).

Ik heb het gevoel dat ik dan voor de toekomst een hoop problemen voorkom.


Alvast bedankt voor de genomen moeite.


T.

vectra 2006

Geplaatst door vectra 2006 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

longdude6634 (0), 15 jaar geleden

Volgens mij kan dit niet zonder dat er een storingsmelding voorkomt, de opening van de klep is afhankelijk van de belasting v/d motor. Een standaard gaatje kan dus niet. Hiet is al veel over geschreven hoor, probeer maar een te zoeken op " EGR AND gat".

Succes!

Ps. met een nieuwe of gereinigde klep kan je weer een paar duizend km sturen. Reinigen kan eenvoudig, het gaat pas mis als de plunjer in de klep vast komt te staan (zelfde situatie dus als afsluiten + gat)

pegasusjan (0), 14 jaar geleden

Fiat heeft een oplossing (Opel is een Fiat motor) er is een metale pakking te krijgen waar 3 gaatjes inzitten (op foto zit een gat maar het zijn er nu 3) zodat vervuiling langer duurt en auto minder schokt.

zie : http://www.vectrateam.nl/forum/viewtopic...

Een Opel dealer DIE OOK FIAT verkoopt heeft mij verzekerd dat dit ook bij Opel 100 % werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.