Opel Zafira: Egr Klep

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DTI 74kw

Ik heb mijn auto nu ongeveer 3 maand. Ik had een probleem met mijn turbo, in een van de leidingen zat een gaatje. Dit is vermaakt waardoor de auto terug zijn volle vermogen had.
Nu 2maand later, heb ik de indruk dat ik vermogen verlies heb. Sommige zeggen dat ik het gewoon geworden ben, maar dit is niet zo. Ik heb een product bij mijn diesel gegoten om mijn injecteurs eens te kuisen, maar ik voel geen beterschap. Na wat opzoekwerk kwam ik uit bij de EGR klep. Die zou kunnen vervuild zijn. Ik heb op het internet gezocht naar foto's om te kijken waar die egr klep zich nu juist bevind, maar ik heb geen enkele deftige foto gevonden. Heeft er iemand soms foto's waarop de exacte locatie te zien is van de egr klep? Alvast bedankt!
Groeten
Laurens

Vermintje

Geplaatst door Vermintje (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Laurens als je de motorkap opent en de dekplaat van de motor weg neemt kijk je er tegen aan. Zit vast met 2 torc boutjes en er zit een vacuumslang op . Als je het goed wilt doen maak dan ook de hele inlaat schoon. Je weet niet wat je allemaal tegen komt. Groeten.

Vermintje (0), 13 jaar geleden

bedankt, alleen heb ik geen torque sleutel van deze soort, een idee waar ik deze kan verkrijgen? Opel garage? zouden ze dit verkopen?

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Iedere gereedschaphandel heeft dat.!! Koop een set met 1/4 bit en wat grotere met 3/8 bit , altijd makkelijk om te hebben . Groeten.

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Kijk Nr.15 is de EGR klep > http://home.amis.net/bban/slike/map2.jpg

Gr. Harry

Vermintje (0), 13 jaar geleden

Thx voor de tips, heb deze middag de egr klep losgemaakt. Wat een vuiligheid die daaruit kwam! Helaas heb ik dat stuk waar de egr klep opzit niet los kunnen maken, er zaten 4 buizen voor, die ik niet loskreeg. Ik merkte wel dat dit onderdeel ook zeer vervuild was, ik kon er met mijn vinger klonters uitscheppen. Is dit nodig om dit ook eens volledig te laten reinigen? De auto trekt trug beter op, maar het was van korte duur, 10 min later was zijn kracht terug weg...

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Laurens Een schone inlaat doet de motor wel beter lopen maar is bij jou toch niet de hoofdoorzaak want bij tijd en wijle wel zijn vermogen heeft. Ook al brandt er geen m.m.lampje er kunnen meetwaardes zijn die niet kloppen. Laat iemand meten die weet wat bij rij-omstandigheden de diverse waardes van inlaat lucht en turbodruk enz. moeten zijn.Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.