Opel Zafira 2006: Werking controle lampjes Zafira CDTI

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: DTH 110 KW

Welke controle/waarschuwingslampjes moeten bij het inschakelen ontsteking branden.
Recent had ik het probleem dat na het starten van de auto soms storingslampje met auto+sleuteltje bleef branden. Auto is bij de dealer geweest, uitgelezen. Twee gloeibougies defect. Deze zijn vervangen. Het viel mij op dat er na het vervangen van de gloeibougies storingslampje met sleuteltje heel even brandt bij het aanzetten van de ontsteking. Na het starten ging hij ook heel snel uit. Het viel mij vandaag op dat bij het op contactzetten/aanzetten van de ontsteking lampje met sleuteltje bleef branden. Na het starten van de auto gaat hij wel uit.
Mijn vraag is: Hoe moet de werking van het lampje van auto+sleuteltje te zijn? Als je het op contact zet moet hij dan na een paar seconde uitgaan? Wat betekent het als het bij contactzetten blijft branden?

Voor het starten blijven nu twee lampjes aangegeven met pijltje branden. Na het starten gaan ze uit.
In het boekje is te lezen dat betreffende lampje met auto-sleuteltje enkele seconden blijft branden bij het zetten op ontsteking.
Dat het lampje blijft knipperen als er e.e.a mis is met de sleutelherkenning. Als er een storing is opgetreden blijft het lampje branden na het starten. Maar wat het betekent als het bij onsteking blijft branden is niet genoemd.

sel

Geplaatst door sel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Gerben074 (0), 13 jaar geleden

Als na het starten lampjes met rode pijltje uitgaan is niets aan de hand.

sel (0), 13 jaar geleden

Is dat echt zo? In het boekje van Zafira staat dat het lampje met sleutel na het op contact zetten binnen 4 seconde uit gaat. Er staat niets in wat het betekent als het op contact zetten blijft branden !

Willem12089 (0) PRO, 13 jaar geleden

mag gewoon blijven branden op Contact.

als ie maar uit is na het starten.

Willem

sel (0), 13 jaar geleden

ok, na het starten is hij uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.