Opel zafira 2.2 benzine: EGR klep

Bouwjaar: 2001

Sinds juni 2004 ben ik in het bezit van de zafira. Al snel ging het motorstoringslampje branden. Niet constant, het lampje brand een paar dagen, is dan weer even uit, gaat weer branden enz.
De storing is uitgelezen bij een opel dealer, het bleek om de EGR klep te gaan. Deze is onder garantie vervangen. Maar de volgende dag brandde het motorstoringslampje alweer, weer de EGR klep die als storing uitgelezen werdt. Vervolgens is het stuurapparaat opnieuw geprogrameerd met de nieuwste software versie. Maar het probleem is nog niet opgelost, het lampje brand
alweer! Wie weet een oplossing voor dit probleem?

zafira 2.2 selection

Geplaatst door zafira 2.2 selection (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

basje (0) PRO, 19 jaar geleden

je kunt volgens mij de egr afdekken met een speciaal plaatje en via de software de egr uitprogrammeren.(dealer klusje)basje

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

Werkt dat bij alle types ???? Zou een geweldige oplossing zijn !!! Ben benieuwd ! Wel belachelijk trouwens dat dit zo veel problemen geeft. Na vervangen klep en updaten stuurapparaat mag zoeits toch geen problemen meer geven... Slechte Zaak !!!

GR.
Remco

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

deze update is alleen voor de 2,2 helaas........dus niet bij alle types..


zafira 2.2 selection (0), 19 jaar geleden

Beste mensen,
Bedankt tot nu toe voor jullie reactie's. I.v.m familie omstandigheden ben ik er tot nu toe nog niet verder mee bezig geweest. Deze week ga ik weer een bezoek afleggen bij de plaatselijke opel dealer. Verder wil ik nog de bougies en het luchtfilter vervangen,baat het niet,schaad het niet. Ik hou jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.
vr.gr. Henk

zafira 2.2 selection (0), 19 jaar geleden

Ben bij de dealer geweest,deze heeft contact gehad met de importeur. Het volgende is daar uit gekomen: Er wordt een afdekplaatje geplaatst op de plek van de egr klep,de klep wordt dus daadwerkelijk verwijderd. Dit gebeurd a.s. maandag. Nu is de klep al uit het programma verwijderd en is mijn zafira omgeprogrameerd van bj.2001 naar bj. 2003. Dit laatste is gedaan omdat volgens de importeur de nu aangeboden oplossing alleen werkt bij zafira's vanaf 2003. Kosten 125 euro bestaand uit:
89,- onderzoekskosten
5,50 afdekplaatje
30,50 monteren afdekplaatje en verwijderen egr klep.
vr.gr. Henk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.