Opel zafira Elegance diesel: Brandstofpomp defect

Bouwjaar: 2000

Zijn er bezitters van dit type Opel met hetzelfde probleem?
Defecte pomp waarvan de reparatiekosten voor een revisie pomp incl. montage toch nog dicht tegen de 2200 euro kwam.
Van mijn garage alle coulange gekregen die men kon geven.
Korting op pomp, opsleep kosten + leenauto gratis.
Nietemin vind ik dit toch nog een schandalige prijs waarop ik Opel Nederland heb aangesproken. Maar Opel NL is alleen maar geinteresseerd in verkoopcijfers en doen alles af met de gebruikelijke reacties. Buiten de garantie en ga maar naar je garage etc. Onderdeel vervangen, kosten 2200 euro in 2004 is toch niet te geloven. Dit is toch je beste klanten weg jagen.

dupl-u-14370-5dd1484f968f8+jwerts

Geplaatst door dupl-u-14370-5dd1484f968f8+jwerts (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stranger (0) PRO, 19 jaar geleden

ben zelf ook bewust van deze hoge prijzen,maar echter werk ook vaak aan deze nogal dure nieuwere diesel inspuitsystemen.
helaas zijn de onderdeel/component prijzen nogal hoog en arbeidstijd ook.
je kunt er natuurlijk over klagen maar het helpt toch niet,tweede handse onderdelen is vaak een risico,je weet geen historie en het kan al stuk zijn.
we zullen er mee moeten leren omgaan en alle automerken hebben dit soort dure systemen,we kunnen er eenvoudig niet om heen.

mvdkant (0), 19 jaar geleden

daarom rij ik in een ouwe bak. makkelijker om aan te sleutelen en stukken goedkoper en stukken beter dan die nieuwere auto's. denk maar eens aan bijv egr kleppen, electrische ramen die kapot gaan enzovoort. zit er bij mij niet in en kan dus ook niet kapot.
ik blijf de komende paar jaar nog wel in mijn ouwe trouwe ootootje rijden zolang de kosten mee blijven vallen.

groetjes,
martin.

avonk (0), 19 jaar geleden

Beste mvdkant
We zijn niet allemaal zo handig, als ik lees wat jij allemaal aan je auto laat repareren kost dat ook een kapitaal.
www.problemcar.nl/index.php?topic=9412

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

beste mensen,, oude auto's hebben ook wel wat...!! wel is het zo dat de techniek van deze tijd bar en boos is...!!! ( milieu dat speelt er namelijk )( en we zijn er nog lang niet..!!)( we zijn net op weg ) de tijd komt dat de gewone man niks meer zelf kan doen aan zijn/haar auto, tja,, dus dan koop je vanzelf wel weer iets wat je past....!! let maar op.

paul,

mvdkant (0), 19 jaar geleden

beste andre, ik geef je volledig gelijk. ik heb veel aan mijn auto gerepareerd maar als ik (de dorpels even niet meegerekend) alle kosten van mijn reparaties bij elkaar optel dan heb ik toch niet zo abnormaal veel betaald. ik ga ervan uit dat je per jaar ongeveer 350 euro kwijt ben aan evt. reparaties aan een auto van rond de 15 jaar. hetgeen dat ik heb vervangen aan mijn auto is grotendeels verwaarloosd onderhoud in de tijd voor dat ik hem had. in wezen heb ik voornamelijk het onderhoud e.d. gedaan dat hij niet gehad heeft. de overige zaken komen gewoon van de sloop uit een ander kadettje voor niet al te veel geld.
in totaal heb ik er rond de 650 euro aan uitgegeven in de 2 jaar dat ik ermee rij. (groothandelsprijzen en sloperijkosten) ik vind het achteraf nog best meevallen. de dorpels en draagbalken zijn een ander verhaal. daar heb ik rond de 200 euro voor betaald, alleen is dit een eenmalige uitgave.

het kost genoeg maar de auto is nu bedrijfszeker en in orde en zal nog wat jaren mee kunnen gaan.
overigens is mijn oordeel over opel een stuk bijgetrokken.

gr.
martin.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.