Opel Astra: elektrische deurvergrendeling werkt niet en auto start niet meer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Mijn oude buurmeisje belde mij gisteren en vroeg of ik haar auto wilde bekijken. Van de een op de andere dag wilde de deuren niet meer van het slot. Alleen de bestuurderskant kan nog worden geopend met de sleutel zelf. Bovendien wil de auto helemaal niet meer starten.
Zelf denk ik dat ze haar lichten gewoon weer eens aan heeft laten staan maar zij heeft mij gegarandeerd dat dat het niet is. Bovendien wil de auto ook met startkabels erop volgens haar niet starten.
Komen dit soort dingen vaker voor bij opel? En weet een van jullie misschien meer over dit probleem?
Zekering misschien of slechte verbinding op de kabels?
Alvast heel erg bedankt voor jullie advies!
Groetjes Kelly

kelly87

Geplaatst door kelly87 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Kelly Volgens mij heb je voor het starten de beveiliging niet gelost. Kabels aansluiten ,deur electrisch sluiten en openen en vervolgens starten. Succes .

kleijn (0), 14 jaar geleden

als die lang zonder stroom heeft gestaan misschien zijn geheugen kwijt

kelly87 (0), 14 jaar geleden

hahahaha, nee hoor! het was precies wat ik al dacht. Ze heeft haar deur niet goed afgesloten waardoor de binnenverlichting is blijven branden. Doordat ze net bevallen is had ze ook al een tijd niet naar de auto gekeken. Eerst geprobeerd met startkabels haar accu weer nieuw leven in te blazen, maar uiteindelijk de starthulp erbij moeten halen om haar voldoende power te geven. Nadat de motor een paar slagen maakte heeft hij zichzelf als het ware ge-reset en sloeg toen wat bibberend aan. Stuk snelweg gepakt en het beestje start weer prima.....Storm in een glas water dus!

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Leuk dit te lezen ,kan ik weer met een gerust hart het weekend in . Groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.