Opel 0: elektrische problemen astra

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: x1.6xel

Hallo,

Ik heb ernstige elektrische problemen met mijn astra-G-station. Wanneer ik mijn richting aanwijzer naar rechts doe, knippert niet alleen de oranje lampjes op rechts, maar ook beide stadslampen aan de voorkant en ook het rode lampje van de normale verlichting. Bovendien knippert op het dashboard het lampje van de trekhaak en het lampje van de achterruitverwarming in het schakelaartje ook mee. Ten tweede, wanneer ik het stadslicht aan doe blijven de richtingaanwijzerlampen op rechts continue branden (ook op dasbord).
Wat kan dit zijn? Ik heb al een dag lang van allerlei dingen geprobeerd, zoals zekeringen, relais etc. eruit gehaald en getest of het probleem zich nog voordoet. Maar geen oplossing gevonden. Graag reactie, en alvast bedankt daarvoor,

John.

john k

Geplaatst door john k (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 16 jaar geleden

Lijkt op een massa probleem, ergens is een massa verbinding slecht/onderbroken en de stroom zoekt zo een weg via ander verbruikers naar de massa.

controleer ook de stekker van de trekhaak op vocht/problemen, massa aansluiting lampen etc.

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Kortsluiting in de stekkerdoos van de trekhaak door oxydatie. 99,9 % zeker.
De onderste pen in de doos is van de rechter richting, precies dus de plek waar de rotzooi heen zakt en links ernaast zit de aansluiting van het r. achterlicht.........

Gr.

john k (0), 16 jaar geleden

Cor1822 en petje57,
Voor een massa probleem branden de lampen wel erg vel en gaat ook direct branden zodra het stadslicht wordt aangezet, dus geen vertraging of flauw branden van lampen , want volgens mij duid dat laatste meer op een massaprobleem.
De bedrading van de trekhaak is geheel losgekoppeld geweest bij de achterlampen, en toen zat het probleem er nog steeds in. Ook is het rechter achterlicht kompleet losgekoppeld geweest. Het vreemde daaraan was dat je dan verwacht dat de richtingaanwijzer snel gaat knipperen, maar dat deed ie niet. De lampen op dashboard knipperden vrolijk mee tot mijn grote teleurstelling.
Contacten in de stekkerdoos van de trekhaak zager er goed uit, geen corrorsie, geen vuil waarneembaar. Dat was ook een van de eerst zaken die gecontroleerd is. Zijn er nog meer dingen die problemen kunnen veroorzaken? Alvast weer bedankt voor tips, reacties

gr, John.

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Mmm, valt deze dus net in de 0,1 %........
Is er iets veranderd aan de auto? Lamp(en) vervangen, radio ? Misschien iets anders gemonteerd in de auto waarbij de bedrading geraakt kan zijn ( schroeven)?

Gr.

john k (0), 16 jaar geleden

neen, geen dingen veranderd. Het is er wel langzamerhand in gekropen dwz. in het begin ging de achterruit en spiegelverwarming aan op het moment dat de verlichting werd aangezet. Toen heb ik eerst de betreffende zekeringen eruit gehaald, zo van dan schakeld het geheel wel in, maar verbruikt het eerst geen stroom en kijk ik op een later moment wel wat er aan de hand is, maar toen kwam dus dat de rechter richtingaanwijzer bleef branden en op het dashboard de trekhaak lampje gingen mee branden/knipperen en tot overmaat van ramp toen ook de stadslicht lampjes aan de voorkant die beiden gingen knipperen als de richtingaanwijzer naar rechts stond. Het was net nightrider, maar dan anders en niet de bedoeling. Als alle lampen rechts ontkoppeld zijn dan knippert het nog steeds op het dashboard. dus vandaar mijn vragen op dit forum..

gr, john

Willem12089 (0) PRO, 16 jaar geleden

Multitimer defect??

Willem

john k (0), 16 jaar geleden

Willem,
De multitimer.. Ik ga er vanuit dat die alles tijdgestuurd regeld, dus bv knipperen van de knipperlichten. Hoe is dan de koppeling te bedenken met het stadslicht?. Regelt de multitimer daarin ook iets? of kan het zijn dat door een kortsluiting oid in de multitimer er verkeerde signalen ergens op komen zodat ik allerlei rare signaleringen kan krijgen? Wie kan daarover iets vertellen.

John.

Willem12089 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik weet niet of de multitimer ook de verlichting regelt bij een astra-G

bij mijn vectra wordt hiermee wel de tellerv erlichting geregeld maar niet de verlichting zelf.


binnen plaat (print) van de achterlichten gaar??

Willem

Marksman (0), 16 jaar geleden

Ik zou idd eerst de lampunits eens goed nalopen. Vaak zit daar de oorzaak bij dit soort klachten.
Het duidt nl toch echt op een massaprobleem.......

Grz Mark

john k (0), 16 jaar geleden

Nou de multitimer is het in iedergeval niet, andere er in gezet, klachten blijven voortduren.
john.

john k (0), 16 jaar geleden

He, He, licht problemen opgelost. Het bleek dat door de stekker van het rechter voorportier eruit te halen dat de verlichting weer functioneerde. Wat contactspray gespoten en geheel weer gemonteerd e voila, het werkt weer. Wel nu een ander probleem geintroduceerd, nl. Aibag lampje bleef branden. Door de computer te laten resetten bij de garage was dit ook opgelost. Aan allen die gereageerd hebben, bedankt voor het meedenken.

MvG,

John.

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ha, goed nieuws. Opgelost dus.
Zo is het iedere keer weer anders.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel 0 of stel zelf een nieuwe vraag.