Opel Vectra: Elektronica probleem Opel Vectra-C; Y2.0DTH

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 liter 74 kW

Hoi,

Ik heb een heel raar probleem met een Opel Vectra-C, waarbij de stroom soms voor een fractie van een seconde weg lijkt te vallen. Mijn ruitenwissers vallen uit wanneer dit gebeurt en vaak ook mijn board computer (alle meters in het dashboard vallen uit). Als dit gebeurt gaat er een geel lampje branden achter mijn toerenteller (geel, motor met een steeksleutel erdoorheen). Dit lampje gaat weer uit na een aantal seconden. Mijn ABS, ESP en Accu lampje blijven branden tot ik de auto opnieuw opstart.

Vreemd genoeg is er weinig patroon te ontdekken. Het enige wat opvalt is dat dit vaker gebeurt als er meer stroom wordt gebruikt (koplampen, airco, verwarmings aanjager). Het komt met hoge toeren minder vaak voor (als de dynamo het meeste stroom levert).

Het lijkt alsof de stroom wegvalt voor een klein moment in een deel van mijn elektronica. Kortsluiting voor een fractie van een seconde kan, maar mijn zekeringen zijn nog heel.

Heeft iemand een idee hoe dit kan komen, of ooit iets soortgelijks meegemaakt?

Alvast bedankt!!

HermanB

HermanB

Geplaatst door HermanB (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1845) PRO, 10 jaar geleden

Alle zekeringen ook onder de motorkap controleren op slechte contacten.
Stekkerverbindingen controleren.
Alle plus en min kabels controleren maw je electrische systeem nalopen.
Anders het systeem uit laten lezen , krijg je misschien een zoek richting.

HermanB (0), 10 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie Ferrie! Ik ga ze dit weekend eens nalopen. Denk zelf ook in die richting, misschien een haperend relais. Maar welk relais schakeld zowel de board computer, de ruitenwissers, ABS en ESP?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.