Opel Astra: extra achterbank?

Bouwjaar: 2000

Tijdje geleden al eens gevraagd,maar geen reactie.
Is het mogelijk om in een Astra G station een extra achterbank te plaatsen?
Een kennis van mij heeft een vrouw en 5 koters en geen geld om iets 7 persoons te kopen,is er wat in zijn auto te bouwen,waardoor iedereen meekan?

patje kadettje

Geplaatst door patje kadettje (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb wel eens in de autoweek gelezen over een bedijf dat een goedgekeurde extra bank in de laadruimte van een stationwagen maakte, maar ik heb dit niet kunnen terugvinden. Wel het volgende artikel:

Kinderzitje in laadruimte

Ons gezin bestaat uit zes personen, waarbij de jongste één jaar is en dus nog in een autostoeltje zit. Momenteel rijden we in een Mitsubishi Lancer, maar omdat deze auto met vier kinderen op de achterbank te krap wordt, zijn wij op zoek naar een ruimere. Omdat een MPV te begrotelijk is, dachten wij aan een stationwagon. Onze vraag is nu of het wettelijk is toegestaan om een stoeltje in de laadruimte te monteren. Hoe zit het met de veiligheid en wat zegt de verzekering erover? Op deze vragen kregen wij veel verschillende antwoorden. Hopelijk kunt u ons verder helpen, ook omdat wij denken dat er veel meer gezinnen zijn die met deze vraag zitten.
D. en A. Holwerda-Hoekstra

Of het wettelijk is toegestaan om een stoeltje in de laadruimte te monteren, lijkt mij van ondergeschikt belang. Ik ga liever in op uw vraag over de veiligheid. Daar wil ik over kwijt dat het beslist onveilig is om uw kinderen in de laadruimte te vervoeren, ongeacht of ze nu wel of niet in een stevig gemonteerd en goedgekeurd kinderbeveiligingsmiddel zitten. Ze vallen op die manier namelijk buiten de veiligheidszone die maar tot de achterbank loopt. Binnen de veiligheid van de kooiconstructie is er absorptie van kracht en energie, maar daarbuiten, waar uw kindje zich dan bevindt, helemaal niet. Ik garandeer u dat dit bij een aanrijding onherroepelijk tot ernstige problemen leidt. Over de verzekering valt weinig te zeggen, omdat veel afhangt van de kleine lettertjes in de polisvoorwaarden. Daarvoor moet u bij uw verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon zijn. (IB)


Deze 'vraag & antwoord' is eerder gepubliceerd in AutoWeek nr. 5 van 2000.


sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Patrick, heb nog even doorgezocht, en toch gevonden op deze site: http://www.grootgezin.nl/frames.php?verv..., bij 22.5 staat het bedrijf dat ik bedoel.
Sjaak

Lisamik (0), 18 jaar geleden

Patrick, ik heb eentje gemakt maar ik weet niet waar ik hem kan laten kuren, ik kan je een wel een foto opsturen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.