Opel Astra Coupé 2002: gas los en schokt

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z18XE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

zodra ik gas los laat schokt het motorblok.
2 a 3 schokken en dan stopt het, 1e t/m 3e redelijk aanwezige schokken, in de 4e voelt het een stuk minder, in zn vijf ook nog wel maar heel mild.
zodra ik koppeling indruk schokt het in geen enkele versnelling.

ben bang dat versnellingsbak op zn einde is.
zit nieuwe bobine op, nieuwe DS+WP, nieuwe bougies, nieuwe olie+filter, nieuwe katalysator.

gasklephuis heb ik nog nooit gereinigd, wat ik deed toen ik vorig jaar de auto net in bezit had een additief voor injectie en toen was dat schokkerige een lange tijd weg.

toen bleek dat mijn kat op zn eind was en galerijbobine op was.
die heb ik laten vervangen maar het schokken is gebleven, laatst heb ik wel door overmatige zorgen te maken een check gedaan of mn koppeling niet op zn einde was, in 3e wegrijden ging enorm stotteren en viel toen uit, starten deed ie niet eerste keer, 2e keer ging startmotor wel aan maar sloeg niet aan en 3e keer startte de auto weer.
meteen een MM lampje die met paar minuten verdween.
en sindsdien is dat geschok best aanwezig.

kan het door klepstoters komen? ik heb namelijk het vermoeden omdat ik naast de WP getik een lichtere tik met hogere klank er tussendoor hoor.

opelastragcoupe

Geplaatst door opelastragcoupe , lid sinds 1 maand geleden

3 Reacties

harry4203 PRO, 1 maand geleden

Zou em eerst toch eens uitlezen, gasklephuis reinigen in inleren wil ook wel eens helpen. (wel demonteren en goed schoonmaken incl contr of aanwezige vacuumaansluitingen niet dicht zitten. wat bedoel je met waterpomptik??? een waterpomp geeft normaal gesproken geen bijgeluiden. iets tikkende stoters hebben ze wel meer last van, maar worden ze oud mee.

opelastragcoupe, 1 maand geleden

uitlezen is al gedaan, gaf niks aan enkel dat de kat p0420 uit mn hoofd niet goed was, en nog een code die gerelateerd was aan de verrotte kat, volgens mij de bobine.
dat is vervangen, toen dit nog niet was gedaan schokte de auto echt enorm omdat de bobine kaduuk was dus niet goed vonkte, en daardoor mn kat kaduuk heeft gemaakt door onverbrande benzine.
ik zal het gasklephuis wel gaan reinigen, als je eventueel naslagwerk hierover hebt is dit zeer welkom.
ben handig zat maar ik vind merendeels over andere merken informatie maar op mijn model nagenoeg niks.

opelastragcoupe, 4 weken geleden

ik heb gasklephuis gereinigd, geef nog steeds dezelfde kwalen geen verschil.
heb de ontluchting door gespoten, gasklep helemaal schoon gemaakt, wat wel op viel is dat de klep niet helemaal dicht ging maar er een op klein kiertje bleef staan. zal waarschijnlijk met stationair te maken hebben of iets dergelijks denk ik.
heb niet alle gaatje doorgespoten want ik kreeg de stekker niet los dus moest improviseren.
want als stekker kapot is ben ik verder van huis.
ik kon een grijs clipje losschuiven of er zelfs afhalen maar de stekker kwam met geen mogelijkheid losser, en wilde geen risico nemen om dit te breken of iets.
kan zijn dat ik dus niet de juiste methode gebruikte om de stekker los te krijgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.