Opel Astra 2018: Storing P06DA en P2006

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: LXO, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 81

Beste vrienden, vorig week plotseling bijeen verkeerslicht op rood bleef de koppelingspedaal op de bodem. Met de hand omhoog gehaald maar viel weer naar de bodem. Kon niet meer met draaiende motor schakelen. Heb in z’n 1 geschakeld met motor uit en daarna motor gestart zodat ik op z’n minst daar weg kon komen en de auto op een veilige -plaats gezet. ANWB is geweest en heeft opnieuw remvloeisto bijgevuld en koppelingspedaal weer ontlucht maar de auto reageerde niet meer op starten de zender ( sleutel ) reageerde nergens op. De ANWB monteur heeft toen de accu Polen los gehaald om hen een harde reset te geven en toen starte de auto wel maar er kwam direct na het starten motorstoring met vermelding motorvermogen verlaagd.
Bij de garage uitgelezen en toen kwam deze foutcodes. Gewist maar direct na starten weer motorstoringslampje met text motorvermogen verlaagd. Lampje blijft maar branden maar ik heb gewoon vol vermogen merk niks vreemds aan de auto.
Wie heeft raad waar we mee moeten beginnen😩

ahmad

Geplaatst door ahmad , lid sinds 5 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Simpel wissen en verder niets doen lost je probleem niet op blijkt wel .
Dus de foutcodes zeggen iets over wat er mis is , zit niets anders op dan controleren wat de foutcodes aangeven en vervangen wat er defect is.

ahmad, 4 maanden geleden

Dat begrijp ik ook wel. Maar mijn vraag is of iemand zou weten om welke oliesensor het zou gaan er zitten er zovelen op z’n motor.
En de auto geeft aan verlaagd vermogen maar ik merk niks van verlaagd vermogen. De auto reageert gewoon heel normaal op acceleratie zowel in lage als hoge toeren.
Iemand enig idee welke sensor. Iemand eerder op een Astra K diesel dit meegemaakt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.