Opel Astra 2011: Startproblemen

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A16LET, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 132

Beste allemaal,

Hopelijk is er iemand die mij nog kan helpen.
Sinds een week of 2 start mijn Astra het ene keer wel en het andere keer doet hij helemaal niks meer.
Als ik de sleutel omdraai gebeurt er helemaal niks. De lampjes en klokjes doen het allemaal alleen de auto start niet. Je hoort alleen tik tik maar verder ook helemaal niks. Ook al geprobeerd met de reserve sleutel maar ook geen succes. Auto aanduwen lukt wel. Dan rijdt de auto zoals het moet en is er niks aan de hand. Massa al gecontroleerd, dit is in orde. Accu ook gecontroleerd, ook in orde. Iemand enig idee??

timp95

Geplaatst door timp95 , lid sinds 6 maanden geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Meten is weten , meet of er 12volt op het dunne draadje op het startrelais op de startmotor komt , zo ja controleer op stekkertje goed contact maakt , is dit in orde , grote kans dat startmotor niet goed is.

timp95, 6 maanden geleden

Hallo,
We zijn alweer een tijdje verder en er is helaas nog geen vooruitgang. Vandaag bij een diagnose specialist geweest. Startmotor is goed, startrelais is goed, koppelingssensor is goed, contactslot is goed.

Een vriend heeft vanuit de startmotor (denk ik) een kabeltje gemaakt. Als je deze + kabel op de + accu houdt, dan start de auto. Dit werkt voor nu gewoon nog steeds altijd.

Ene keer start de auto wel met omdraaien sleutel, andere keer weer niet.

Iemand nog een idee??

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Is er al simpel gemeten of er een signaal weg gaat van het contactslot en als hij niet start waar het signaal dan stopt ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.