Opel Vectra: Geel lampje van uitlaatgascontrole brandt

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: z18xe

Geachte forummers,

Een nieuwe uitdaging: Vectra rijdt als een zonnetje, er staat even meer dan 130.000km op de teller en bij 125.000km heeft de auto een grote beurt met alles er op en er aan gehad. Ik stop na een lange rit (circa 150km) bij een Shell en tank daar RON95 Fuelsave. Wat dat betekent weet ik niet, maar du moment dat ik de auto start begint het gele lampje van de uitlaatgascontrole te branden. Het flikkert niet, maar brandt stabiel. Herstarten (ach ja, adept van het Windows tijdperk ... ;) ) heeft geen nut. ANWB gebeld, maar die weten het ook niet en een eigen controle onder de motorkap laat zien dat alle vloeistoffen okee zijn. De auto rookt niet, start goed en rijdt gewoon zoals altijd, maar het lampje brandt nog steeds. Ik heb de gok gewaagd en ben terug gereden omdat ik de het gezin bij me had en de kleine van 7 maanden niet uren langs de snelweg kan staan. Zonder problemen zijn we thuis gekomen en morgen bel ik de garage om de auto uit te laten lezen, maar heeft iemand enig idee wat het zou kunnen zijn?

Alvast dank en met vriendelijke groet,

Aad ~ Doix

Doix

Geplaatst door Doix (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

je geeft het antwoord zelf al, eerst uitlezen

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

Heeft de ANWB (wegenwacht) het dan niet uitgelezen ?

Doix (0), 12 jaar geleden

Forummers,

Vanmiddag laten uitlezen: P0100 - Luchtmassameter. Dat leek me wel duidelijk, althans, het was geen P0170 melding wat zo ongeveer op alles zou kunnen slaan ;) Er waren verder geen andere meldingen.
De melding gewist en daarna gestart en een stukje gereden en het lampje brandt niet meer. Wat het nou is geweest? Mogelijkerwijs is de LMM niet helemaal OK meer, want deze is nog nooit vervangen namelijk.

PS. @jan5047: nee, ik heb de ANWB alleen telefonisch gesproken. Kunnen zij uitlezen dan? Dan had ik ze wel laten komen namelijk, dat had wel wat stress op de terugweg gescheeld ;)

Grtz,

Aad ~ Doix

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

ja dat kunnen wij , daar hebben wij ook aparatuur voor

Doix (0), 12 jaar geleden

Thanx voor de informatie, mocht er weer zoiets zich voordoen, dan weet ik dat ik de ANWB ook gewoon kan laten komen .....

Grtz,

Aad ~ Doix

Doix (0), 8 jaar geleden

Opgelost, LMM is vervangen en lampje is niet meer opgelicht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.