Opel Vectra: Geen brandstof toevoer. Zoek Brandstof relais

Bouwjaar: 1991

Hallo sleutelaars :D

Mijn Vectra 1.6i is er laatst mee gestopt. Valt spontaan uit onderweg. Ik heb nooit niks met auto's gedaan dus ben een beetje onwenning. Daarom vraag ik dit volgende even.

Garage is geen optie. Dan is onderzoeken bijna net zoveel als de dagwaarde van de auto.

Ik heb zelf lopen meten en onderzoeken.
Wat blijkt: Alles werkt naar behoren behalve dat ik geen brandstof toevoer krijg (Soms wel. Scheelt nogal in hoelang die blijft lopen).

Als ik contact maar zie ik 12Volt op mijn brandstofpomp komen en dat zakt meteen weer weg naar 0Volt (Ik denk dat dit normaal is maar weet niet zeker dus wil ff iemands bevesteging).

Nu kan het na mijn mening 3 dingen betekenen. 1 De ecu (ofzoiets) functioneert niet goed of 2 mijn brandstof pomp heeft zijn beste tijd gehad. 3. Het brandstofpomp relais is niet goed (Al lijkt me dat stug want ik kan soms een aantal km rijden).

Mag ik gewoon om te testen 12 Volt rechtstreeks van mijn accu op mijn Brandstofpomp hangen en dan ff lekker cruisen ? (en als hij het blijft doen (Dus dat die electronica ermee te maken heeft) hem met een zekering en een relais permanent aansluiten dat als ik contact maak de pomp al ga lopen). ?

En ik zou graag van iemand willen weten waar dat relais ergens in mijn auto zit. Of van iemand heel het electrische schema ?

b.v.d.

racefreaka

Geplaatst door racefreaka (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Willem12089 (0) PRO, 17 jaar geleden

brandsof pomp relais naast motorcomputer in rechter voeteruimte achter het kapje dat aan buitenzijde van de auto onder je dashboard kastje zit.

of in een kastje boven remcilinder in motorruimte

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.