Opel Zafira: geluid achterwielen

Bouwjaar: 2001

Hallo Ik heb een auto binnen welke een zoemend/fluitend dreunend geluid heeft, dit geluid wordt meer als we op een open vlakte rijden en wind op de zijkant hebben. Als we de rem bedienen is dit weg het komt van achteren met de handrem licht erop is het ook weg. Bij bochten nemen veranderd er niks bij koude auto is het geluid minder. De remblokken zijn vervangen.
Voor mijn gevoel is het geen wiellager omdat dat meer een brom geeft en het is ook geen remblok die piept.
groeten markie

markie

Geplaatst door markie (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jmp (0), 11 jaar geleden

zoals ik kan lezen gaat het overre mschijven heeft auto abs is het de ring die over is kan een zoemend of sjierpend geluid het ik heb onlangs ook meegemaakt ring was over en stond los op homokeneet ander mogelijkheid is de wiellagers kontroleren krik men de wagen op en met wiel draaien hoort het geluid van wiellager ook kan men de band eveneens kontroleren op oneffenheden
groet jmp

ernhemmer (0), 11 jaar geleden

Banden niet gecupt?

markie (0) PRO, 11 jaar geleden

De banden zijn niet gekupt en bij zo draaien horen we niks.
Het geluid lijkt meer op wind wat ergens langs blaast.

markie (0) PRO, 11 jaar geleden

Hallo ik had via via gehoord dat dit in de achterste remmen zit en dat daar van opel uit in het begin verschillende modificaties op zijn geweest met nieuwe remklauwen.
Bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.