Opel Zafira: Opel zafira fout codes uitlezen : welk apparaat kan ik hiervoor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DTI

Ik wil graag een extern apparaat aanschaffen waarmee ik zelf fout codes van mijn opel zafira bj 1999 uit kan lezen en resetten. Nu kom ik diverse modellen op o.a. ebay tegen, maar hier wordt veelal aangegeven dat het pas werkt vanaf modellen bj 2001 en verder. DE auto moet volgens de verkopers ook OBD II ondersteunen. Zafira type A loop m.i. door tot 2005.

Weet iemand welk model reader wel op mijn opel zafira type A (bj 1999) zal werken? Aanschaf in een webshop in NL is uiteraard ook goed.

Iemand hier ervaring mee? Ik kom diverse modellen tegen die of zelfstandig zijn of aan een lamptop aangesloten moeten worden. Graag julie ervaring en/of aanbevelingen hiermee.

----

Dit alles omdat de motor management lampje wel eens gaat branden als ik vanaf de snelweg de auto uit laat rollen; lampje gaat dus soms branden ook als ik niet rem. Na een aantal seconden gaat het lampje zelf weer uit en heb ik weer vermogen. Opel dealer geeft bij een bezoek aan dat geen fout codes opgeslagen zijn. Probleem is dus ook dat ik hem niet bij de dealer kan krijgen met brandende management lampje.

Op ebay is bijv http://www.ebay.co.uk/itm/Opel-Xscanner-... te vinden. (zoeken op "opel diagnostics" )

andriesbos

Geplaatst door andriesbos (50) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Haarsplitterij maar, OBD2 bestaat hier niet, dat is iets wat in Noord-Amerika wordt gebruikt.
In Europa hebben we EOBD en dat is voor diesels zelfs pas verplicht vanaf 2004.
Jouw auto ondersteunt noch OBD2, noch EOBD.
Verdere info zie: http://problemcar.nl/viewtopic.php?id=11...

Uitlezen is 1 ding, repareren is iets geheel anders.
Zeker als je een apparaat kiest dat alleen foutcodes laat zien, wordt repareren bijna onbegonnen werk.

Voor jouw auto is Op-com uitermate geschikt, maar dat kost wel serieus geld.

andriesbos (50), 11 jaar geleden

Bedankt Oldford. Dankzij Problemcar.nl en jouw hulp heb ik nu veel meer kennis van mogelijke oorzaken en ook dat bij dit model geen detail foutcode te verwachten is :

Mijn probleem is waarschijnlijk veroorzaakt door scheurtjes aan rem bekrachtiger leiding : plastic was aan achterzijde gescheurd waardoor onderdruk wellicht niet goed opgebouwd werd.

technojunky (0), 10 jaar geleden

Ik heb een zafira 2.2 uit 2001.

Ik heb zelf een OBDII scantool, de ELM327. Die werkt bij mij prima. Het is een bluetooth versie die werkt via mijn smartfoon met de app Torque. (via internet is ook een gekraakte pro versie te vinden.)
Ik heb hem gekocht via de amerikaanse website www.DX.com. Bij "gewone" verscheping word geen shipping fee gerekend.
Let wel: dit zijn Chinese imitatie versies waar soms een dubieuze tussen kan zitten maar voor 9 euro heb ik de gok genomen.

Hij is ook via een NL of duitse website te krijgen. maar die van DX is het goedkoopste.

Maikel Voets (0) PRO, 10 jaar geleden

Gewone simpele scantools werken meestal pas vanaf bouwjaar 2000/2001 of je moet er 1 kopen die merk specifiek is daar zou het mee (kunnen) lukken. Optie waarmee je het zeker weet is Opcom. Ik weet niet waar je vandaan komt anders mag je de mijne wel een keer komen proberen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.