Opel Astra: Geluid radio valt na een minuut uit

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Ik heb gisteren een Opel Astra op lpg gekocht. Prima karretje.
Er is echter wel een probleem met de radio. Gisteren werkte hij prima, maar vandaag niet meer.
Kort na het wegrijden viel de radio uit. Ik hoorde een paar harde tikken door de speakers. Zelfde geluid als bij de pc speakers wanneer er meerdere apparaten in huis aan staan. Daarna viel radio uit en hoorde alleen nog ruis. Geluid van cd-speler deed het ook niet meer. Je ziet wel dat het display van de radio nog aan is. Je kunt gewoon zenders zoeken, ed. Alleen het geluid is weg. Wanneer je de motor afzet en later weer start, doet alles het weer. Na een minuut rijden gaat alle geluid weer uit.

Het gaat om een Blaupunkt Grenoble RD 169 radio/cd van 4 x 40 watt.

Iemand met hetzelfde probleem of een oplossing?

Steve11148

Geplaatst door Steve11148 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Klinkt toch alsof je radio naar de vaantjes is... Kijk voor de zekerheid nog even de aansluitingen na of alle stekkers goed vast zitten, maar ik vrees het ergste.

suc6
Peter

Steve11148 (0), 17 jaar geleden

Ach, het zij zo. Kapot is kapot. Het is alleen vervelend om zonder muziek te rijden. Ik zal die bedrading eens nakijken. Ik weet zo even niet hoe ik dat ding loshaal. Dat was bij mijn vorige radio makkelijker. Deze lijkt wat dieper ingebouwd te zitten. Denk dat hij origineel bij de auto hoort.

Dan komt er wellicht binnenkort gewoon een mp3-speler in.

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik zou de bedrading eens goed nakijken, het klinkt namelijk alsof er ergens in de draden naar de speakers een kortsluiting zit waardoor de beveiliging van de eindtrap het zaakje uitschakelt

Steve11148 (0), 17 jaar geleden

Vanmiddag heb ik de radio/cd gewisseld met een radio/mp3-speler. Deze doet het wel goed. Ik vrees dan ook dat de radio inderdaad kapot is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.