Opel Astra: krukas

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6

Hallo,
Ik heb een astra 1,6 8V staan waarbij ik de koppakking van door was. Nu ik de kop terug heb ,want hij is namelijk gevlakt.Maar nu heb ik het probleem dat mij de krukas vast slaat als de krukas bijna in het bdp staat het maakt niet uit naar welke kant of je hem draait linksom en rechtsom .Maar het gekke is nu dat je de nokkenas gewoon 360 graden kunt verdraaien en deze slaat niet vast. Tijdens het aanhalen van de kopbouten heb ik de krukas een paar graden verdraait voordat ik de cilinderkop heb gemonteerd dat tijdens het aan halen van de kopbouten de kleppen de zuiger niet kunnen raken. Nu wilde ik de krukas weer optyd zetten voor de distributieriem montage en blijkt dat de krukas dus vlak voor het bdp dan vast slaat zoals linksom als rechtsom.Heb ook al geprobeerd de nokkenas een paar graden te verdraaien maar kan de krukas niet op het merkteken krijgen.
Wat kan dit zijn!!! Iemand dit vaker gehad.

M.V.G Raymond

raymond_hoste

Geplaatst door raymond_hoste (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 17 jaar geleden

Eerst de nokkenas op merk zetten en dan pas de krukas.
Als je het andersom doet , loop je de kans dat de zuigers de kleppen raken.

mvg,
Hans.

raymond_hoste (0), 17 jaar geleden

Hallo hans,
Dat heb ik zojuist gedaan de nokkenas stond op het merkteken toen ikde krukas terug wilde draaien, maar de krukas zit gewoon een paar graden voor het bdp muurvast(geblokkeert) en als je de andere kant op draait ook het zelfde.Maar nu ben ik denk ik wel achter waarom je de nokkenas 360 graden kunt rond draaien is omdat de stoters denk ik leeg zijn gelopen.Maar waarom kan de krukas nu een paar graden voor het bdp blokkeren.Het is net dat hij tegen de kleppen aan komt.Maar als de nokkenas op merkteken staat ,dan moet je normaal geproken de krukas gewoon op het merkteken kunnen zetten.Voordat iik de cilinderkop hebt gemonteerd kon iik de krukas gewoon ronddraaien heb de zuigers nog ontdaan van kool.

M.V.G Raymond

Hans4040 (310) PRO, 17 jaar geleden

Misschien wat overdreven , maar ben je geen gereedschap kwijt ,een dop of zo ?
Als er iets op een zuiger ligt............
Heb je gecontroleerd of alle kleppen naar behoren openen en sluiten voordat de kop erop ging?(kromme klep die blijft hangen)
Ik denk dat de kop er weer af moet om de zaken te controleren.

mvg,
Hans.

raymond_hoste (0), 17 jaar geleden

probleem opgelost er bleken 2 klepstoters( te blijven hangen inwendig )stuk te zijn.
Bedankt voor het meedenken.

M.V.G Raymond

Hans4040 (310) PRO, 17 jaar geleden

Oke,
Zoiets moest het wel zijn , kan niet anders.
Succes met inbouwen verder.

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.