Opel Astra: handrem stellers

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8xl

Ik krijg deze week een astra binnen met abs, waarvan de handrem niet pakt. Handrem zit in de remschijftrommel. Remkabel zit aan een steller. Ik vermoed dat daar het probleem zal zitten. Hoe werken deze stellers. Gaan ze vaker kapot? Ik zie dat ik ze niet bij mijn leverancier kan bestellen, dus in geval ze inderdaad defect zijn wordt dat waarschijnlijk dealerwerk.
bvd, Ruud

Ruud10657

Geplaatst door Ruud10657 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Ruud haal een achterwiel er af. Door een boutgat de handrem stellen . Stelmoer gaat langs een veer ter blokkering. Zorg dat de trommel roestvrij is . Houd deze roestvrij door bij iedere rit even rijdend aan de handrem te trekken. Ga niet onder de wagen aan de kabels stellen. Groeten.

Ruud10657 (0) PRO, 13 jaar geleden

Hi Punt, bedankt voor de info. Had het stel gat wel gezien. Klant kon de wagen nog niet missen en maakt een afspraak voor de handrem. Hoe stel je hem, gewoon met een schroevendraaier een radje draaien? Gaan ze wel eens kapot of vastzitten?

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Gaan zelden stuk. Opstellen is inderdaad het wieltje verdraaien in de remtrommel van de schijf.
En zoals Punt al opmerkte: niet aan de kabel onder de auto gaan stellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.