Opel Astra: Heel erg veel condens in de auto

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

We hebben een probleem met heel veel condens in de auto, hierbij de uitleg.
*Opel Astra G Automaat*
Als ik de auto start en weg rij is er niets aan de hand, alles gaat netzoals normaal, maar ben ik eenmaal op de snelweg dan beslaan alle ramen.. voor, zij en achter raam.
Ook als ik de kachel op z'n hoogste stand aanzet duurt het heel lang eer dat alles weg trekt, zet ik de airco aan dan is het weg binnen een minuut.

Maar dan kampen we met nog een probleem, als ik de circulatie stand van binnen aanzet(als de auto stilstaat)hoor ik een heel raar zoemend geluid + een paar rare tikken.
Het lichtje daarvan brandt echter niet op de stand: alleen voor de voorste ruit
Zet ik de stand voor alleen de voorste + voeten stand aan dan brandt het lichtje echter wel netzoals de andere 2 standen.

Ik heb de rubbers nagekeken en zowel bestuurderskant als passagiers kant zijn de rubbers een beetje versleten en zit in de bestuurderskant op schouder hoogte een gat van ongeveer 3 CM.
Ook zit er bij je linker voet een gat(iets onder het stuk waar je je voet op kan laten rusten)

Ik hoop dat ik het zo ongeveer goed heb uitgelegd.. en zou dit alles met elkaar in verband kunnen staan..?

Mvg Wouter

wouterrr

Geplaatst door wouterrr (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

Tikken wordt veroorzaakt door een klep aan de ingangzijde van de kachelradiateur. Even aan de passagierzijde de zijkant van de middenconsole losmaken bij dde voetenplaats. Daarna kun je de stekker los nemen van deze klep. Kan buiten werking blijven.

Werking lampje recirculatieknop is correct. Deze brandt op alle standen behalve op de stand "voorruit" niet.

Condens zal veroorzaakt worden door een niet (goed) werkende stelmotor van de recirculatieklep of door een verstopte waterafvoer van de airco.

Gr.

wouterrr (0), 14 jaar geleden

[quote=Petje57]Tikken wordt veroorzaakt door een klep aan de ingangzijde van de kachelradiateur. Even aan de passagierzijde de zijkant van de middenconsole losmaken bij dde voetenplaats. Daarna kun je de stekker los nemen van deze klep. Kan buiten werking blijven.

Werking lampje recirculatieknop is correct. Deze brandt op alle standen behalve op de stand "voorruit" niet.

Condens zal veroorzaakt worden door een niet (goed) werkende stelmotor van de recirculatieklep of door een verstopte waterafvoer van de airco.

Gr.[/quote]
Wat bedoel je met..: Kan buiten werking blijven?

En hoe kan ik eventueel kijken of de stelmotor goed werkt?

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

Stelmotor controleren: auto laten lopen, aanjager op hoogste stand, zet de knop NIET op voorruit, en druk dan op de recirculatieknop. Bij een goede werking zul je de verandering van de luchtstroom horen en voelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.