Opel Astra: heel vel vocht voor en zij ruiten

Bouwjaar: 1999

Beste mensen, ik heb in het weekend 600km gereden met open ramen, als ik de raam dicht doe, kun je binnen twee minuten niks meer zien, het was heel onverwacht en ik heb nooit dergelijk probleem gehad, anders had ik niet gereden. Afgelopen week heb ik distributieriem en waterpomp laten vervangen. En nog, als ik het knopje waar MAX op stat ( naast de airco knopje ) drukt brand het streepje verlichting onder MAX niet ( die knopje heb ik ook noit gebriukt ). Weet je waar het probleem aan ligt? Alvast bedankt. (motor 1.6 16v)

Lisamik

Geplaatst door Lisamik (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

wageral (0), 18 jaar geleden

Lisamik,
Er zijn 3 mogelijkheden:
1.Je pollenfilter zit verstopt of is nat. Zit achter je dashboardkastje.
2. De recirculatieknop werkt niet.Daardoor komt er geen verse lucht naar binnen maar blijft de(vochtige)lucht circuleren in de auto.Dat kan je gemakkelijk controleren door de aanjager in bijvoorbeeld stand 3 te zetten en dan de reirculatieknop aan en uit te zetten. Je moet dan een duidelijke verandering van de luchtstroom horen.
Let wel: tijdens deze test de luchtstroom niet op de voorruit richten, want dan werkt de recirculatiestand niet bij de Astra-G.
3. Voel eens of er een krachtige luchtstroom uit de sleuven bij je voorruit komt, als de keuzeknop op de voorruit gericht staat. Mocht dat niet zo zijn kan het zijn dat, net zoals bij mij gebeurde, het kabeltje uit de houder van de knop (onder je radio)is losgeschoten. Dat gebeurde zonder dat ik het merkte na het uit en weer inbouwen van m'n radio. In dat geval moet je het kabeltje weer in de houder achter de knop terug friemelen.
Succes!
Ger

Lisamik (0), 18 jaar geleden

Beste Ger, sorry de recirculatieknop brand wel, luchtstroom stond op de voorruit gericht, daarom. Maar als ik de test uitvoer, dan hoor ik er geen verandering in.
Van de sleuven bij voorruit komt er wel krachtige luchtstroom uit.
Dus of recirculatieknop knop doet niet of pollenfilter is nat of verstopt (pollenfilter en microfilter is toch hetzelfde?) Ik heb pas een andere radio ingebouwd, kan dat dat ik ergens iets heb aangeraakt en daardoor de recirculatieknop niet werkt, maar dan moet het knopje niet branden of ligt dat los van elkaar? Groeten Amaiak,

wageral (0), 18 jaar geleden

Als je geen verschil in geluid hoort gaat dus duidelijk de klep niet open of dicht. Als je het dahboardkastje eruit haalt (6 schroefjes en het lampje verwijderen) zie je het motortje op het filterhuis zitten. Uiteraard kan het motortje defect zijn maar waarschijnlijker is dat het stangetje dat het motortje met de klep verbindt eraf ligt of juist vastzit. Klinkt ingewikkeld maar als je het ziet begrijp je vanzelf wat ik bedoel.
Als je een krachtige luchtstroom hebt op de voorruit (die ook ophoudt als je de luchtstroom naar onder richt) dan is punt 3 van mijn eerdere reactie niet van toepassing.
Waarschijnlijk ligt het probleem dus bij punt 2.
Trouwens, met pollenfilter bedoel ik inderdaad microfilter. Kan geen kwaad om die toch ook eens schoon te maken. Meteen even met de stofzuiger het filterhuis goed schoonmaken. Je zult versteld staan wat daar uit komt.
Succes,
Ger


Lisamik (0), 18 jaar geleden

Bedankt Ger voor de uitleg, je hoort nog van me
Groeten Amaiak,

Vectra11723 (0), 18 jaar geleden

Als je de uitstroom alleen op de voorruit gericht hebt zal je ook geen verschil merken wanneer je de recirculatieknop indrukt.
Dit simpelweg omdat deze dan niet werkt.
Recirculatie werkt alleen maar op de uitstroomopeningen die aan de voorkant van het dashboard zitten en op de voetenstand.
Probeer dit eerst maar eens voor je de heleboel overhoop gaat halen.

Overigens heb ik zelf ook dat de boel snel beslaat in deze vochtige tijd van het jaar.
Ff de airco aanzetten en het vocht moet binnen enkele seconden weg zijn.
Je kan ook beter niet de auto stand gebruiken omdat de aanjager dan bijna niet werkt.

Suc6
Ruud

Lisamik (0), 18 jaar geleden

Beste Ger en Ruud, het is opgelost, inderdaad de klep was dicht, ik heb er een beetje olie gesmeerd en nu gaat de klep makkelijker open en dicht. Pollenfilter heb ik ook schoon gemaakt. Ik ben heel blij, in een garage had het een hoop geld gekost. Bedankt en groeten Amaiak,

wageral (0), 18 jaar geleden

Amaiak, fijn te horen dat het gelukt is.
@Ruud: inderdaad werkt de recirculatie niet als de luchtstroom op de voorruit is gericht. Maar daar had ik in mijn eerste reactie (onder punt 2) ook al voor gewaarschuwd.......
Groet,
Ger

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.