Opel Omega: Hoe moet ik een condensor vervangen ??????

Bouwjaar: 1997

Na het vullen van de airco met een tracker is gebleken dat de condensor lek is. Nu wil ik de condensor zelf vervangen, maar kan geen informatie (vraagbaak) vinden hoe dit moet, dus klop ik even bij jullie aan. Wie kan mij antwoord geven op de volgende vragen.
Is het zinvol om dit zelf te doen ?
Hoe moet ik te werk gaan ?
Heb ik speciaal gereedschap nodig ?
Welke onderdelen moet ik naast de condensator nog meer vervangen ?

Mistral

Geplaatst door Mistral (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Laten doen bij de vakman. Groeten.

tijne (0), 19 jaar geleden

airco moet je altijd van af blijven en over laten aan de vak man want als je er geen verstant van heb is het een gevaarlijk klusje en je bent met gemiches stofen bezig.

gr tijne

Petje57 (0) PRO, 19 jaar geleden

Je zult eerst het systeem weer leeg moeten laten halen of wachten totdat deze uit zichzelf is leeggelopen. Vaak zitten er speciale verbindingen aan i.c.m. O-ringen.De filter/droger mee vervangen zou ook niet verkeerd zijn. Bij het (her)vullen zal ook enige olie bijgevuld moeten worden omdat bij de vervanging 'n gedeelte verloren gaat met de oude condensor. Maar bij 'n goed Stek-bedrijf wordt daar wel aan gedacht. Het is dus geen gevaarlijk werk, maar wel specialistenwerk met het goede gereedschap ervoor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.