Opel Astra: hoedeplank-nok verdwenen !!!

Bouwjaar: 2001

Bij mijn Astra G 3-deurs is plotseling de linker nok verdwenen waar de zg hoedeplank op rust; het lijkt of ie niet is afgebroken maar naar binnen is geschoten; hoe krijg ik die weer op z'n plek?

jakkemeiner

Geplaatst door jakkemeiner (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wageral (0), 18 jaar geleden

Paul, ik heb geen idee waar je het over hebt. Ik heb zelf een 5-deurs en kan met de beste wil geen nok vinden. We hebben het wel over een Astra-G neem ik aan? Is dat bij een 3-deurs dan anders? Bij mij rust 'ie op een plastic strip die één geheel vormt met de scharnierpunten. Ben benieuwd......
Groet, Ger

jakkemeiner (0), 18 jaar geleden

Ger, heb ff gemeten: links en rechts zit een kunstof cylindervormige nok van ongeveer 6 mm. doorsnee en 21 mm. lengte; in de 'hoedeplank zitten 2 sleuven die over die nokken komen [aan de kant van de rugleuning van de achterbank]; 2 elastieken zijn bevestigd aan de achterklep en nemen bij openen de plank mee omhoog aan de achterzijde, aan de voorzijde draait ie bij de genoemde nokken, en blijft daardoor ter hoogte van de eerder genoemde rugleuning, zoals bij zoveel andere auto's. De linkernok is zover naar binnen 'gedrukt' dat ie gelijk ligt met de kunststof beplating waar ie in zit; hoe krijg ik die er weer uit? Ik kan er vanaf de binnen kant niet bij? Of moet ik e.e.a. slopen/demonteren en zo ja, Wat?

wageral (0), 18 jaar geleden

Paul, ik heb zojuist even bij mijn Astra gekeken en ik snap nu wat je bedoelt! Volges mij kan je het blokje aan de achterkant van die nok verwijderen waarna je aan die nok komt. Kijk maar eens aan de rechternok, die wel nog goed is. Zit het blokje er eigenlijk nog wel? Als je met dat vierkantje beweegt voel je duidelijk dat het geen geheel vormt met de geleiders dus moet 'ie mijns inziens eraf kunnen. Je kunt het het beste met een spiegeltje bekijken, dan snap je wat ik bedoel.
Succes, Ger

jakkemeiner (0), 18 jaar geleden

Heb het net gefixt; ff laten uitleggen door de dealer: het ding is simpel naar binnen geschoten; beplating met 3 schroeven losmaken, lampje van de kofferbakverlichting er uit gehaald [ai, wat wordt dat heet!] en nu kon ik het hele zaakje naar voren trekken en met mijn hand naar achteren om de nok terug te duwen; wat een constuctie trouwens, dat kan beter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.